avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj angajati

daca un angajat in constructii ( norma intreaga 8/40 ) are salariu fix dar in urma pontajului nu cumuleaza orele necesare ( din cauza conditiilor meteo , angajatorul nu are lucrari , etc )pe parcursul unei luni, poate primii salariul complet sau acesta va fi in functie de orele pontate ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:43, 29 Decembrie 2017
Art.164 C.mun.
....
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
.....

Prin urmare, nu este vina salariatului ca nu sunt lucrari ...el trebuie sa primeasca in luna respectiva cel putin salariul minim brut pe economie.
Buna seara,
Angajatorul trebuie sa asigure salariatului activitatea zilnica si sa-i achite cel putin salariul negociat in CIM. Daca din motive economice (lipsa comenzi) nu-i poate asigura obiectul muncii, poate suspenda CIM conf art 52 alin 1 lit c CM. In aceasta situatie va acorda 75% din salariul de baza.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr ore lucrate mai mic decât norma LarisaMT LarisaMT Bună seara! As avea nevoie sa ma lămuriți cu următoarea speta: un angajat aflat în telemunca cu norma de 4 ore, intr-o zi, după ce lucrează 2 ore, ... (vezi toată discuția)
Pontaj ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua. As dori sa aflu cum pontez salariatii in cazul unei zile cu intemperii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim gelone gelone cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari ! nu este obligata sa asigure salariul minim? (vezi toată discuția)