avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la pensie ...

Buna ziua.
Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la pensie pentru limita de varsta la 63 de ani, deoarece voi avea 40 ani de munca.
In situatia in care imi voi cumpara un an de vechime(am 2 ani fara contributie), pot iesi la 62 de ani la pensie pentru limita de varsta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 14:32, 15 Noiembrie 2024
Trebuie să cumperi doi ani,după care poți ieși la pensie limită de vârstă și mai poți lucra .Cineva mi-a șters mesajul din înainte
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
Silvy93, utilizator
@ gu viorel

Ca sa ne putem dea seama mai exact, postati:
- data nasterii
- sexul
- stagiul de cotizare total
Sunt nascut in 1968.
- 5 ani facultate la zi
- 9 luni armata TR
- 9 luni somaj, dupa facultate
- 2.8 ani fara servici , dupa somaj

In 2031 fac 35 ani de munca contributivi, la care se adauga cei 5 ani de facultate (asimilati).
Intrebare:
- daca imi fac contract de asigurari sociale, si imi cumpar, sa zicem, 2 ani vechime, pot iesi la pensie limita de varsta in 2029(40 ani vechime)?

Multumesc!

Multumesc pentru raspuns.

Din pacate, la casa de pensii este ceata multa.
Cineva, de acolo, a zis ca anii cumparati se pun doar la varsta de 65 ani.
Dar in lege scrie ca acesti ani cumparati se pun la pensie de limita de varsta, fara a face referire si la varsta.
Pentru limita de varsta sunt doua conditii de indeplinit : varsta standard de pesnionare si stagiu minim de cotizare .
Prin urmare, daca nu indepliniti varsta standard nu aveti cum sa iesiti la limita de varsta.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in munca daniel02gc daniel02gc Conform legii in baza careia sunt platit beneficiez de niste sporuri pentru vechimea in munca.As vrea sa stiu daca la stabilirea perioadei de vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)