avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez pe postul de asistenta medicala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez pe postul de asistenta medicala intr-un spital ...

Buna ziua! Lucrez pe postul de asistenta medicala intr-un spital de stat. In contract scrie 8h/zi, 40zile/ saptamana, dar eu lucrez ture de 12 ore (fara spor de noapte, desi lucrez si noapte). Pentru concediul medical de doua zile, mi s-au cerut de fapt, 3 zile de concediu "deoarece nu imi acopera orele de concediu" ( explicatia primita "Ai doua ture de 12 ore=24 ore, doua zile de medical =16 ore. Iti trebuie inca o zi de 8 ore") dar cea de a doua tura incepe vineri seara si se incheie sambata dimineata. E in regula lucrul acesta?
Va mulțumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 10:20, 23 Octombrie 2024
Nu este in regula , concediul medical nu se calculeaza pe ture si nici nu se recupereaza.

Referitor la ture/munca de noapte puteti sesiza Inspectia Muncii.

Cu siguranță primiți spor de tură în locul sporului de noapte. Și da, aveți de recuperat 8 h, altfel nu vă efectuați norma lunară. O zi de concediu poate rezolva problema
123AR a scris:

Buna ziua! Lucrez pe postul de asistenta medicala intr-un spital de stat. In contract scrie 8h/zi, 40zile/ saptamana, dar eu lucrez ture de 12 ore (fara spor de noapte, desi lucrez si noapte). Pentru concediul medical de doua zile, mi s-au cerut de fapt, 3 zile de concediu "deoarece nu imi acopera orele de concediu" ( explicatia primita "Ai doua ture de 12 ore=24 ore, doua zile de medical =16 ore. Iti trebuie inca o zi de 8 ore") dar cea de a doua tura incepe vineri seara si se incheie sambata dimineata. E in regula lucrul acesta?
Va mulțumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut concediu medical in urma inbolnavirii cu covid19 14 zile. ... Val.Dragos Val.Dragos Am avut concediu medical in urma inbolnavirii cu Covid19 14 zile. Deoarece in aceste 14 zile au fost si doua weekenduri,zile nelucratoare,angajatorul,CFR, mi-a ... (vezi toată discuția)
Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)