avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după 21 de ani de la decesul rudelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după 21 de ani de la decesul rudelor

Bună ziua,

Am următoare situație pentru care mi-ar fi tare de ajutor un răspuns din partea dvs.

În 2003 mama mea a decedat, de atunci am fost plasat la Direcția de Asistență Socială, unde am stat în plasament și ulterior la un centru de plasament. Acum, la 21 de ani de la deces, am fost contactat de rudele din partea mamei mele - pentru că tatăl nu m-a recunoscut la naștere, deci nu figurează în certificatul de naștere- pentru a-mi da o chitanță de mână din 1966 conform căreia străbunicul meu a cumpărat pentru bunicul meu o casă în satul natal.

Bunicul meu, decedat și el, a avut doi copii, pe mama mea și pe unchiul meu și el decedat la o dată ulterioară după ce a survenit decesul mamei. Unchiul nu avea moșternitori.
Am mers la primăria din satul natal cu chitanța, iar cei de acolo mi-au dat o adeverință conform căreia bunicul meu are într-adevăr un teren + casă. Au verificat atât în registru agricol, cât și în registrul fiscal. Inițial au verificat dacă există ceva pe rol și l-au găsit și pe unchiul meu - figura, așa cum am menționat mai sus, ca fiind decedat și fără moștenitor.

De asemenea, în documentele de la primărie pare că a fost achitat impozitul pentru casă până acum 8 ani - iar la data la care au fost numite strâzile și numerotate casele, apare cineva cu același nume de familie ca al meu ca fiind la acea locație.

Astfel, având acest context. Credeți că aș putea obține casa natală și terenurile care se află pe numele bunicului meu? În acest moment, sigurele documente oficiale pe care le dețin sunt: chitanța de mână din 1966 și adeverința eliberată de la primărie. Nu am certificatul de deces al mamei mele, certificatul de naștere - la fel și în cazul unchiului și al bunicilor mei (ambii decedați). Ce acte mi-ar fi necesar să eliberez și unde aș putea face solicitări pentru a le primi? Pot solicita certificatele de deces ale bunicilor și respectiv ale unchiului meu?

Mi-ar fi tare de ajutor să știu care sunt documentele de care voi avea nevoie în etapele următoare, dar și care sunt aceste etape.

Mulțumesc anticipat.
Zi frumoasă.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2024
Iulia1707, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - lipsa documente malina_13 malina_13 Buna ziua, In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum se procedează pentru a obține certificatul ... duluman2002 duluman2002 Bună ziua! Cum se procedează pentru a obține certificatul de deces al străbunicului? Străbunica mea nu ar vrea să mi-l dea, așa că mi-aș dori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)