avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverință ne-permanente?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverință ne-permanente?

Eliberare adeverință sporuri, prime, ore suplimentare, acord, etc nepermanente pentru recalculare pensie.

Bună ziua.
Mă confrunt cu o problemă legat de eliberarea documentului menționat.
Societatea la care am activat până la pensie este in continuare activă drept pentru care m-am adresat acesteia să-mi elibereze documentul solicitat.
Aceasta mi-a comunicat că arhiva societății este predată către o firmă de arhivistică și pentru eliberarea documentului trebuie să mă adresez acesteia.
M-am adresat respectivei firme de arhivistică pentru aceiași solicitare care m-a informat că pentru eliberarea documentului solicitat trebuie să plătesc o sumă de aproximativ 1200-1500 Ron.
Taxa solicitată de această firmă nu o contest întrucât este legal îndeplinită în condițiile în care o firmă "X"nu mai este activă și respectiva firmă deține arhiva fostei societăți comerciale.
Care este soluția in acest caz în care, societatea la care mi-am desfășurat activitatea este in continuare activă dar încalcă prevederile legale de eliberarea documentului solicitat în mod OBLIGATORIU și aș specifica cu "titlu" GRATUIT conform cu:
1. HG 905/2017 Art.7 (3)(4)(6)(7), Art.8 (5) și
2. Legea Arhivelor Naționale 16/1996 Art.16, Art.18 (doar in cazul falimentului al creatorului de arhiva după caz)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 18 Octombrie 2024
Parerile sunt impartite , inclusiv M. Muncii a dat un raspuns la o situatie de acest gen de tot rasul ..mentionand doar textele de lege

Legea 16/1996
art. 29
(1) Creatorii ori deținătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligați să elibereze, potrivit legii, în termen de maximum 60 de zile calendaristice, la cererea persoanelor fizice și a persoanelor juridice, depusă în format letric sau în format electronic, certificate, adeverințe, copii și extrase de pe documentele pe care le creează ori le dețin, inclusiv de pe cele pentru care nu sa împlinit termenul prevăzut la art. 13, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverință nepermanente. bună ziua. mă confrunt ... florea_ctin florea_ctin Eliberare adeverință nepermanente. Bună ziua. Mă confrunt cu o problemă legat de eliberarea unei adeverințe pentru sporuri, prime, ore suplimentare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am solicitat pe data de 01.08.2024 fostului angajator, ... raduasava raduasava Buna ziua Am solicitat pe data de 01.08.2024 fostului angajator, o adeverinta privind sporurile permanente si nepermanente pentru perioada cat am lucrat ... (vezi toată discuția)
Arhive transilvania. am depășit patru luni de când am platit ... maiaB maiaB Arhive Transilvania. Am depășit PATRU luni de când am platit eliberarea unei adeverințe pentru TREI ani sporuri neperformante. Mă duc cu vorba. Ce ... (vezi toată discuția)