avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Până pe ce data putem pune adeverințele la casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Până pe ce data putem pune adeverințele la casa de pensie ...

Până pe ce data putem pune adeverințele la casa de pensie care le solicitam la unitățile unde am lucrat ?La unele unități ne spune că poate dura jumătate de an poate și un an .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 3 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nicio limită de timp pentru depunerea adeverințelor cu sporuri nepermanente.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eliberarea adeverintelor au anumite termene :
- La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării. ... situatie aplicabila angajatorilor activi;

- Creatorii ori deținătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligați să elibereze, potrivit legii, în termen de maximum 60 de zile calendaristice, la cererea persoanelor fizice și a persoanelor juridice, depusă în format letric sau în format electronic, certificate, adeverințe, copii și extrase de pe documentele pe care le creează ori le dețin, inclusiv de pe cele pentru care nu sa împlinit termenul prevăzut la art. 13 din Legea 16/1996, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.... situatie aplicabila angajatorilor care nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am solicitat pe data de 01.08.2024 fostului angajator, ... raduasava raduasava Buna ziua Am solicitat pe data de 01.08.2024 fostului angajator, o adeverinta privind sporurile permanente si nepermanente pentru perioada cat am lucrat ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverință ne-permanente? florea_ctin florea_ctin Eliberare adeverință sporuri, prime, ore suplimentare, acord, etc nepermanente pentru recalculare pensie. Bună ziua. Mă confrunt cu o problemă legat ... (vezi toată discuția)
Bună seara, În vederea eliberării formularului u1 de către ... Cosmi7 Cosmi7 Bună seara, În vederea eliberării formularului U1 de către AJOFM, angajatorul are obligația de-a emite o adeverintă conform legislatiei specifice. In ... (vezi toată discuția)