avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Cum pot verifica daca angajatorul la care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Cum pot verifica daca angajatorul la care lucrez a ...

Buna ziua,
Cum pot verifica daca angajatorul la care lucrez a platit lunar, corect, legal contributia la asigurari.
Ma intereseaza daca a virat in mod lunar corect , legal sumele pentru CAS inclusiv pentru pilonul 2.
Precizez ca la firma unde lucrez serviciile de contabilitate, personal etc sunt externalizate.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:56, 19 Octombrie 2024
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata angajatorului datoriilor catre stat NeamtuAurel NeamtuAurel Lucrez la o firma si as dori sa vad daca aceasta imi plateste toate drepturile catre stat,ex.sanatate,fondul de pensii etc.Unde ma adresez ? (vezi toată discuția)
Verificare angajator contributiile catre stat Martho Martho Buna ziua, Eu ca angajat cum pot sa stiu daca angajatorul imi plateste contributiile catre stat ce i se cuvine? Mentionez ca lucrez in domeniul privat, nu am ... (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii de catre angajator alexcris2007 alexcris2007 Cum pot afla cotizatiile lunare si data in care apar ele la Anaf eu fiind angajata ? (vezi toată discuția)