Completare la aceeași articol postat. Am uitat sa detaliez situația pivniței .
Va rog frumos un răspuns.
Sunt proprietarul unui apartament la o casă cu doua intrări.
Eu am intrarea mea pe o poartă, iar la cealaltă parte a casei unde sunt alte 3 apartamente exista o alta intrare tot de la strada principală, deci separat de intrarea mea.
In CF-ul.meu,.la fel și în CF-ul unui alt proprietar (el intră în casă pe o alta poartă), scrie: "trecere, acces, centrala termică".
Arăt că, in urma cu multi ani a existat o centrala termica, desființată din 2008, iar ulterior toți proprietarii au centrale proprii în apartamente.
In pivniță, dedesubtul casei mele traversează conducta de apa și contoarele, atât al meu cât și a celorlalți 3 proprietari vecini.
La fel, in gangul casei mele exista 4 contoare de gaz și țevile de gaz care traversează in lung gangul și ies pe peretele casei mele prin spate și se duc pe proprietatea lor în apartamente.
Arăt că în CF-ul.meu am trecut drept de proprietate pivniță, o anume suprafață, însă faptic,,pivniță este mai mare decât suprafață trecută la.mine in CF.
Cealaltă parte din pivniță (care se afla tot sub proprietatea mea) este trecută ca și "centrala termică, cu acces, trecere atât la mine in CF cat și la celălalt proprietar..
Celălalt proprietar nu are deloc trecut în CF in proprietate termenul "pivniță", decât "acces, trecere, centrala termică". Aceeași mențiune că și la.mine doar că eu am trecut și pivniță dar o suprafață mai mica.
Întrebări ?
1) Cum pot sa radiez din CF noțiunea înscrisă: "drept de trecere, acces, centrala termică" al unui coproprietar și să nu mai stau la dispoziția lui acasă atunci când vine pt citire contoare, cu atât mai mult cu cât coproprietarul este o.persoana recalcitrantă și întotdeauna caută motive de ceartă, eu fiind o persoana cu handicap grav cu însoțitor și locuiesc atât faptic cât și legal la o distanta de 300 km de aceasta proprietate moștenită de la părinți.
2) pot să obțin o hotărâre judecătorească prin care să-i oblige pe ceilalți 3 proprietari să își mute traiectoria țevilor de gaz, contoare de gaz, țevi apa și contoare apă, de la strada principala direct pe proprietatea lor ? (Este o casa cu doua intrări direct de la strada, eu am o intrare și restul 3 au o alta intrare comuna, atât pe poarta cât și în acea casă).
3).Arăt că avem o singura canalizare care este amplasata sub geamul meu de la bucătărie și este mereu înfundată cu mizerii reziduale de la WC, cârpe, șervețele umede, fiind singura care plătesc pt a se desfunda canalizarea. Canalizarea este in spatele casei mele și țeavă de canalizare către strada principala traversează gangul meu, fiind mereu umezeala și risc de infiltrații la fundație.
Cum pot să oblige sa își facă ei canalizare pe proprietatea lor pt că au ai ei la randul lor teren in spatele casei..
4) Care este situația cu pivniță și denumirea centrala termică? Cui ii revină aceasta suprafață "centrala termică" care este defapt pivniță doar că are o alta denumire in CF ?
In spațiul trecut "centrala termică" exista acele țevi de apă care traversează pe perete și la un.momemt dat exista o gaura in zidul comun cu pivniță celorlalți 2 proprietari (al treilea nu are pivniță).
O a treia conducta de apă care este a tânărului cu acces..traversează până în pivniță proprietatea mea și abia de acolo este gaura de traversare către o pivniță din partea coproprietății imobilelor celor 3.
5) cum poate să traverseze țeavă lui de apa pe proprietatea mea, in pivniță mea, doar că el are bucătăria care da in spatele casei, exact unde este și pivniță mea.ocil "Centrala termica" da în fața casei, unde tânărul are doar camerele.
Arăt că imobilul este situat la oraș.
Menționez că, casa este construită în 1971 și nu se găsește la cadastru și nici la urbanism proiectul casei.
Am mare nevoie de sfatul dvs profesionist în științe juridice și chiar specialiști în domeniul gazului și apei Va rog frumos să luați în considerare postarea mea. Sănătate