avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordarea unui imobil catre un asociat in contul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordarea unui imobil catre un asociat in contul dividendelor pe care le are de primit de la societate

Buna ziua,
Daca prin AGA se hotaraste acordarea unui imobil catre un asociat pe baza dividendelor pe care le are de primit de la societate, ce presupune acest lucru ? ( Se face AGA, se repartizeaza dividendele, se plateste impozitul de 8%, se face din nou AGA, se stabileste ca se primeste Imobilul, si se va achita cu dividendele pe care le are de primit? Se intocmeste factura fiscala la valoarea imobilului inregistrat in contabilitate? Daca valoarea imobilului este de 10.000 lei, la valoarea de 10.000 lei se aplica TVA de 19%? Factura Fiscala reprezinta actul de proprietate sau se mai face un act notarial? Specific ca imobilul este amortizat integral. Ar trebui facuta o evaluare inainte? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix(apartament), neamortizat si neachitat integral LCOCU LCOCU Buna ziua!Am urmatoarea speta la care as dori atat tratamentul contabil cat si implicatiile fiscale sa mi le prezentati spre a fi aprofundate: Am un mijloc ... (vezi toată discuția)
Vinzare auto 1yly 1yly SUNTEM UN SRL SI AVEM CA MIJLOC FIX UN AUTOTURISM AMORTIZAT COMPLET. VALOAREA CONTABILA ESTE DE 40000 LEI. PUTEM VINDE ACEST AUTOTURISM CU SUMA MAI MICA ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende in natura ktka ktka Se poate distribui dividendele in natura? O societate comerciala are in proprietate -nu intra in capitalul social- o casa. Are profit nerapartizat inca din ... (vezi toată discuția)