avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cadouri Craciun neimpozabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cadouri Craciun neimpozabile

In luna decembrie intentionam sa acordam o prima mai consistenta salariatilor nostri si caut solutii sub ce forma sa o incadrez ca sa nu platim contributii si impozit.

Se doreste o prima totala de 900 de lei net. Pot sa trec 300 pe cadouri in bani de Craciun pentru toti salariatii si 600 pt cadouri in bani pt copiii minori ai salariatilor nostri (pentru cei care au mai mult de 1 copil)? Sunt care au mai mult de 2 copii insa as vrea sa plafonez la 600 pentru cei cu mai mult de 1 copil (CF prevede 300 pentru fiecare copil). Pentru cei fara copii minori, vom calcula cu contributii.

Ar trebui obligatoriu ca acesti copii sa fie si inregistrati in intretinere (mentionez ca nu toti i-au trecut pt ca nu ii ajuta la deducere, avand venitul mai mare decat plafonul stabilit de lege) insa eu voi avea certificatele lor de nastere ca doc justificativ.

Ideea e ca noi astfel de prime nu le avem mentionate nici in ROI nici in CCM pentru ca nu stim daca le vom da cu regularitate. Pana acum, am acordat 300 cadou de Craciun si am facut de fiecare data decizie interna.
Avand in vedere ca in CF se mentioneaza ca astfel de venituri neimpozibile se acorda asa cum sunt ele prevazute in CIM sau Roi, cum ar trebui sa procedam? Nefiind trecute nici in CIM si nici in ROI/CCM, ar putea la un control sa le considere venituri impozabile ? Ar fi suficienta doar o decizie interna emisa?

Alte discuții în legătură

Cadouri in bani oferite copiilor minori si salariatilor leila-sema leila-sema Cf art. 21 (c) CF se pot oferi cadouri in bani copiilor minori si salariatilor in limita unei cote de 2% aplicata asupra fondului de salarii . Respectand ... (vezi toată discuția)
Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)