avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acord radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acord radiere ipoteca

Acord radiere ipoteca

Am dreptul de ipoteca înscris pe imobilul unei persoane pe care am împrumutat-o. Aș putea să fac o declarație de radiere ipotecă, în condițiile în care nu am încasat banii și doresc să renunț la ei? Cat ar costa?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
Legal Advisor, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:57, 24 Octombrie 2024
ipoteca se radiaza doar in conditiile achitarii, urmata de declaratia autentica a creditorului. daca veti declara ca ati primit banii si nu i-ati primit, acesta e un fals. cata vreme ramane intre dvs si debitor, nu va produce efecte, probabil.
ca sa lamuriti lucrurile, ii puteti dona debitorului suma (in acte) si apoi sa declarati achitarea. ar fi onest, nu doar legal
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)
Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din codul civil AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER ART. 2.419 Obligatia de radiere In cel mult 10 zile de la data la care obligatia garantata a fost platita, creditorul ipotecar este obligat sa ceara ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)