avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariat detasat Buna ziua. Va rog sa-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariat detasat Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca ...

Drepturi salariat detasat

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este posibila detasarea unui salariat la o alta societatea, dar societatea care detaseaza sa plateasca in continuare drepturile salariale, intrucat la societatatea care detaseaza are CCM, cu drepturi mult mai bune pentru salariat.

Eu din cate stiu, detasarea presupune plata drepturilor salariale de catre Cesionar, dar m-ar interesa daca exista o modalitate prin care sa poata fi platite tot de catre Cedent.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 22 Octombrie 2024
Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
Buna dimineata

Asta stim deja din Codul Muncii. Intrebarea mea era cum se poate proceda ca drepturile salariale (mai favorabile la cedent) sa fie platite tot de acesta, avand in vedere ca este totusi un salariat detasat la alta societate, iar CM spune ca pe durata detasarii, drepturile salariale sunt platite de cesionar.
Nu se pune problema ca societatea la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.

Multumesc
Prin aplicarea prevederilor Codului Muncii. Textul prezentat de colegul nostru spune clara de ce drepturi beneficiaza salariatul detasat : de drepturile care îi sunt mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare rak0770 rak0770 Buna ziua! O societate X poate detasa salariati la o societate Y dar sa fie platiti de societatea X? Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)