avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore

Bună ziua
As dori să știu dacă se poate institui sau numi un tutore pt. mama mea.Ea nu are probleme psihice,se descurca singura încă,dar nu se știe pt.cat timp.Sora mea este în Canada,iar eu lucrez în Anglia,dar vin acasa regulat,la 2-3 luni.Aici în Anglia,ca și în Canada,persoana în vârsta poate numi o persoana care să aibă power of attorney,care să ii managerieze finanțele și să se ocupe de partea de sănătate.Exista și în România așa ceva?Daca da,cum putem eu și sora mea să obținem acest statut?
Cel mai recent răspuns: deliaj , utilizator 13:42, 23 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate chiar ce vreti.
Instanta civila din Romania trebuie sa desemneze un tutore pentru persoana pusa sub ocrotire.

Nu puteti dvs si sora sa deveniti tutore de la mii de km..
Trebuie desemnat un om de aici, care locuieste aici non-stop.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Deci să înțeleg ca mama își poate da acordul ca noi să fim curatori?
In primul rand faceti distinctie intre punerea sub curatela, si punerea sub tutela.
Instanta de judecata dispune si desemneaza curatorul sau tutorele.

Curatorul/Tutorele trebuie sa fie prezent la judecata.
Nu-si poate da mama acordul sa fiti curatorul ei, fara sa fiti parte procesuala in dosar, dar si prezenta la proces in fata judecatorului.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu va puteti juca cu legea.
Nu se poate sa fiti desemnate de catre instanta doua curatore.
Trebuie sa va hotarati, ori una, ori cealalta.

Sau propuneti a fie desemnat un curator neutru de familie.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții ... marius1272 marius1272 Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții mei bătrânii împotriva persoanelor așa zise bine voitoare care le dau târcoale in ... (vezi toată discuția)