avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara. În luna mai, mi s-a trimis o cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara. În luna mai, mi s-a trimis o cerere de chemare ...

Bună seara. În luna mai, mi s-a trimis o cerere de chemare în judecata, de către fostul soț. El știind de fapt unde locuiesc, totuși a trimis-o avocata lui pe ala stradă. A ajuns la mine abea acum în octombrie. Procesul e în luna aprilie 2025.Care este posibilitatea sa ma mai apar la acest proces cu înscrisuri? La întâmpinare i-a trecut termenul. Nu i-mi permit un avocat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:10, 28 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Am nevoie de un avocat în proces?

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Termenul formulării întâmpinării este de 25 de zile, calculat din ziua următoare comunicării valabile a rezoluției intanței cu această mențiune. Comunicarea este valabilă, atunci când aceasta se face la adresa corectă de domiciliu. Din perspectiva mea, sunteți încă în termenul de a formula întâmpinare și de a solicita administrarea de probe. Așadar posibilitatea există în procent de 100%.

Dacî aveți motive întemeiate pentru care ați depășit termenul de formulare a întâmpinării, puteți depune întâmpinarea în 15 zile de la data la care ați aflat despre cererea de chemare în judecată, cerând instanțai repunerea în termen, cf art. 186 cod proc. civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune- nedepunere intampinare in termenul de 25 de zile Iohanys Iohanys Am avut termen 25 de zile să depun întâmpinarea, la proces de succesiune.Eu nu sunt în țară au trecut două luni,ce pot face acuma. (vezi toată discuția)
Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)