avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Daca un sot introduce actiune de divort si solicita desfacearea casatoriei din culpa comuna si celalat sot introduce cerere reconventionala prin care solicita desfacerea casatoriei tot din culpa comuna, se mai audiaza martori pentru a se dovedi imposibilitatea continuarii casatoriei?
Sotii sunt de acord sa divorteze, dar nu pot solicita divortul prin acord pentru ca exista un copil minor.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:46, 31 Octombrie 2006
Culpa trebuie probata, chiar daca e comuna si reciproc recunoscuta. De regula se audiaza un martor comun. Este doar o formalitate care diferentiaza divortul din culpa comuna de divortul prin acord.
martorul se audiaza pentru a convinge instanta ca nu mai exista cale de impacare intre parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)