Buna seara!
Am sa aduc in discutie o problema legata de mostenire. Pentru aceasta prezint urmatoarea situatie: tatal meu impreuna cu fratele sau au mostenit la tara casa parinteasca plus pamant in procent de 50% fiecare ,prin succesiunea dupa moartea parintilor.Fratele tatalui care a locuit in casa parinteasca singur, a murit. Acesta are un singur fiu rezultat dintr-o relatie de un an de zi ( in urma cu 20 si ceva de ani).As dori deca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme:
- care sunt drepturile fiului
-trebuie deschisa o alta succesiune sau se trece dreptul de propietate pe bunurilor avute de fratele tatalui meu asupra fiului acesta.
Va multumesc!
Fiul mosteneste tot ce avea tatal lui.
El trebuie sa mearga la notar sa accepte succesiunea, in urma dezbaterii i se emite certificatul de mostenitor prin care i se recunoaste dreptul de proprietate.
Nu i se pot trece direct bunurile pe numele lui, trebuie parcursa aceasta etapa ( cum ati spus, alta succesiune).
Succesiune
Salva
Dupa moartea tatalui, eu si inca 6 frati am fost de acord sa ramana in casa fratele mai mic. Cu conditia ca in cazul vinzarii de bunuri immobile (60ari) de ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca
luiza44
sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......
va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)