avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitatile de intarziere de 0,01% /zi prevazute ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitatile de intarziere de 0,01% /zi prevazute intr-un contract ...

Penalitatile de intarziere de 0,01% /zi prevazute intr-un contract comercial pt nerespectare termen constituire GBE integral sunt purtatoare si de dobanda penalizatoare, daca nu este stipulat acest lucru in contract? Furnizorul factureaza lucrarea in intregime si se deduc penalitatile din factura ( in baza notificarilor prealabile acceptate) sau autoritatea contractanta factureaza penalitatile catre furnizor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 11:55, 24 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu se pot aplica alte penalitati in afara celor mentionate in contract. Penalitatile, conform contractului, se pot factura in aceeasi factura cu lucrarea sau separat.
Succes si numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati de intarziere Florin111 Florin111 In fapt nu am contract de livrare materii prime sau de lucrari cu o societate care imi datoreaza foarte multi bani pe facturi de materiale si avans lucrare ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie cateldestept cateldestept Am deschis un cont de garantii de buna executie, la dispozitia clientului, care va fi alimentat prin retineri succesive din facturi. Sunt corecte ... (vezi toată discuția)
Nerespecatare contract comercial ady_press ady_press Buna ziua, Am si eu o speta.De fapt este o situatie atipica. In calitate de client am fost destul de des penalizat pentru intarziari la plata(asa spune ... (vezi toată discuția)