avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nerespecatare contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nerespecatare contract comercial

Buna ziua,

Am si eu o speta.De fapt este o situatie atipica. In calitate de client am fost destul de des penalizat pentru intarziari la plata(asa spune furnizorul, deoarce nu a respectat contractul comercial, in sensul ca in contract beneficiam de un credit furnizor si de fapt creditul furnizor stabilit de furnizor -o suma mult mai mica decat ar fi fost normal).
In acest sens va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa-l dau in judecata pentru a-mi recupera suma penalizata.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 11:04, 26 Ianuarie 2010
sanse... din punctul meu de vedere ... ceva sub zero. n-am auzit ca un furnizor de servicii sa returneze sumele percepute cu titlu de penalitati. dar, incercarea nu strica nimanui...
Buna ziua,

Sunt aspecte din expunerea d-vs pe care nu le prea inteleg.
1. Creditul pe care il obtine un client de la furnizor ar trebui sa fie clar stipulat in contract; in contractul d-vs nu scrie?
2. Penalitatile pentru neplata la termen - la fel - ar trebui sa fie clar determinate.
Ca urmare, furnizorul, cand vede ca a trecut termenul la care ar fi trebuit sa incaseze si nu a primit banii, factureaza penalitati conform contractului.
Clientul, cand primeste factura, verifica si ia o decizie => fie accepta factura pentru ca este in conformitate cu conditiile contractuale, fie contesta factura si arata furnizorului ca - pentru urmatoarele motive...- factura nu este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatile de intarziere de 0,01% /zi prevazute intr-un contract ... conta_bib conta_bib Penalitatile de intarziere de 0,01% /zi prevazute intr-un contract comercial pt nerespectare termen constituire GBE integral sunt purtatoare si de dobanda ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - elemente constitutive vdeny vdeny Buna ziua, am o problema din punctul meu de vedere, destul de delicata. In luna iulie am semnat un \\"contract\\" cu o firma din DK, la solicitarea si ... (vezi toată discuția)
Intermediar intre firma straina si clienti romani contra unui comision vrs4ever vrs4ever Buna ziua. Prezint urmatoarea speta: Am intrat in legatura cu un furnizor de electronice din Spania care cauta piata de desfacere in Romania. As dori sa ... (vezi toată discuția)