Bună seara! Am și eu un caz mai special, în legătură cu o naștere naturală la județean-cu o epiziotomie mai exact.
Am născut în luna aprilie, peste câteva zile se fac 6 luni, am fost astăzi la controlul de 6 luni la ginecolog, la privat la doctorul care mi-a urmărit și sarcina.
Din păcate sunt nevoită să repet epiziotomia pentru ca doctorul cu care am născut m-a cusut foarte prost, strâmt mai exact, s-a vindecat extrem de urat și am dureri din cauza faptului ca sunt cusută prost, explicația doctorului, practic mi-a “retezat” toată viața sexuală și m-a cusut alandala.
Doctorul de la privat, care nu este același cu cel de la județean cu care am născut, spune ca este singura soluție, să repetăm epiziotomia și recomandă să dau în judecată spitalul.
Menționez ca pe biletul de ieșire din spital nu apare ca am născut cu respectivul doctor, ci scrie alt nume, al altui doctor + scrie ca am născut prin cezariana, deși eu am născut natural.(nu am observat asta până acum, nu m-am mai uitat pe fișele de la externare de când am născut)
Ce este de făcut? Ce dovezi as putea avea ca eu am născut cu respectivul doctor și ce as putea face? Am șanse de câștig în instanță sau mai bine o las așa?
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judet sau direct instanta de judecata. Sesizare se face pe numele spitalului.
Colegiul medicilor trebuie sa cerceteze sesizarea dvs.
Instanta va dispune o expertiza medicala judiciara pentru a constata situatia de fapt. Va verifica si documentele medicale pe care le detineti dvs.
Cereti medicului ginecolog sa faca o notificare cu ce a constatat in fisa dvs. de urmarire sarcina si ulterior examinare medicala. Aceasta fisa poate fi solicitata de catre instanta sesizata.
Nu ar fi rau daca ati merge la IML teritorial pentru o constatare si pentru a obtine un document scris. Eventuala expertiza medicala dispusa de instanta se va face de catre IML.
Trebuie sa existe la spital evidente legate de interventia medicala la nasterea dvs. La solicitarea instantei, acestea trebuie depuse la dosar. Minciuna cu cezariana se constata simplu. Nu aveti urma cusaturii pe abdomen, sub buric.