avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se cumuleaza veniturile din chirii cu PFA norma de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se cumuleaza veniturile din chirii cu PFA norma de venit( ...

Cum se cumuleaza veniturile din chirii cu PFA norma de venit( CAS + CASS)?

Salutare!
Am făcut o prostie și aș dori să vă cer sfatul!
Soacra mea are o garsoniera inchiriata in Cluj din 2018.
A avut tot timpul contract de chirie 100% doar pe numele ei si declaratia la Anaf doar pe ea...Astazi am aflat ca ar fi trebuit sa fie trecut și socrul meu, fiecare cu 50% si facute declaratii separat.
Am greșit....
Nu știu ce și cum să fac în situația asta pentru ca socrul meu are și un PFA norma de venit...și nu aș vrea să-i stric socotelile, să depășeasca plafoanele...
Vă dați seama...să fac rectificative și recalculări din 2018 la 2 persoane :-(
Nu știu ce riscuri sunt sau cum pot să rezolv situația...
Mulțumesc de sfaturi!

Alte discuții în legătură

Venituri din chirii declarate 100% doar de unul dintre coproprietari? Paxman Paxman Am o situație ciudata. O garsoniera a fost inchiriata de 1 coproprietar, din 2018 pana in prezent. Declaratiile fiscale, au fost depuse doar de catre ... (vezi toată discuția)
Chirie, achitare obligatii fiscale proprietar PetrescuVlad PetrescuVlad Salut, Am o garsoniera si doresc sa o dau spre chirie legal. Din pacate, chiar si din ghidul realizat pe acest site nu prea am inteles mare lucru, decat de ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri din chirii si pfa G-Radu90 G-Radu90 Buna ziua, daca am venituri din chirii si doresc sa-mi fac un PFA pt alta activitate, veniturile din chirii cu cele realizate de PFA se cumuleaza? Sau pt PFA ... (vezi toată discuția)