Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Buna seara.
Se da o speta... Ma angajez (salariu minim pe economie) pe 24 iulie. Cand si cat iau primii bani? Mentionez ca nu vorbim de avans si lichidare. Iau salariul intreg, o singura data pe luna (dupa data de 20... poate fi si 30).
Multumesc.
Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
In speta, verificati in c.i.m. care este data platii salariului. ..in general, plata salariului aferent lunii iulie se face in august.
Salariile se platesc pe luni calendaristice , nu se trece de pe o luna pe alta cu cate o fractie . Dvs. luati in august ( atunci cand firma are data de plata a salariilor ) pe cel aferent lunii iulie - pentru zilele lucrate in aceasta luna - iar in septembrie - salariul pentru intreaga luna august . Si tot asa …
Sa vad daca am inteles bine... Daca ma angajez pe 31 decembrie, pe 31 ianuarie iau banii doar pt o singura zi (31 dec), iar pe 30 feb iau banii pt luna ianuarie?
Am avut multe joburi (Romania Si strainatate) si nicaieri nu s-a procedat asa.
C.o. dupa c.c.c.
Pax_lolo
Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la acordarea C.O. dupa C.C.C.
In C.I.M. am dreptul la 25 de zile pe an de C.O. In luna Ianuarie mi-am luat 1 zi de ... (vezi toată discuția)