avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa cat timp iau primul salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa cat timp iau primul salariu?

Buna seara.
Se da o speta... Ma angajez (salariu minim pe economie) pe 24 iulie. Cand si cat iau primii bani? Mentionez ca nu vorbim de avans si lichidare. Iau salariul intreg, o singura data pe luna (dupa data de 20... poate fi si 30).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 25 Octombrie 2024
Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, verificati in c.i.m. care este data platii salariului. ..in general, plata salariului aferent lunii iulie se face in august.
Mai precis... Pe 24 august as lua banii doar pe restul de zile din iulie (24-31) sau as lua banii pe 30 de zile calendaristice (24 iulie-24 august)?
Salariile se platesc pe luni calendaristice , nu se trece de pe o luna pe alta cu cate o fractie . Dvs. luati in august ( atunci cand firma are data de plata a salariilor ) pe cel aferent lunii iulie - pentru zilele lucrate in aceasta luna - iar in septembrie - salariul pentru intreaga luna august . Si tot asa …
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Pe 24 august luati banii pe luna iulie.
Sa vad daca am inteles bine... Daca ma angajez pe 31 decembrie, pe 31 ianuarie iau banii doar pt o singura zi (31 dec), iar pe 30 feb iau banii pt luna ianuarie?

Am avut multe joburi (Romania Si strainatate) si nicaieri nu s-a procedat asa.

Cornel Vasile a scris:

Pe 24 august luati banii pe luna iulie.

Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
ClaudiuB82, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate? andreeaghe andreeaghe Am lucrat 4 luni la un magazin alimentar.Din sept.2013 pana in 24 .dec 2013. Am avut o luna de pauza in care nu am lucrat. M-am angajat pe data de 30 ian. ... (vezi toată discuția)
C.o. dupa c.c.c. Pax_lolo Pax_lolo Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la acordarea C.O. dupa C.C.C. In C.I.M. am dreptul la 25 de zile pe an de C.O. In luna Ianuarie mi-am luat 1 zi de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj AntoniaTeo AntoniaTeo Daca am lucrat in invatamant, respectiv cu contract din data de 1 sept. 2017 pana in 31 aug. 2018, am dreptul la indemnizatia de somaj??? (vezi toată discuția)