avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire sau alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire sau alte violente

Buna ziua,

Sunt parte vatamata intr-un proces de lovire sau alte violente. De cealalta parte sunt doi inculpati. Unul dintre ei m-a contactat sa o rezolvam pe cale amiabila iar cu celalalt o sa continui procesul.
Intrebarea mea este urmatoarea: din experienta dumneavoastra cat ar trebui cerut ca si daune morale pentru fiecare inculpat? (sau se cere o suma pentru amandoi impreuna?).
Daca este nevoie sa detalii cu privire la ce mi-au facut sunt urmatoarele: lovituri cu pumnii si cu picioarele, tras si smuls de par, spart de telefon, haine rupte, diverse zgarieturi si vanatai pe corp si amenintari. Am primit certificat medico-legal pe 5 zile.

Multumesc in avans,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 14:39, 25 Octombrie 2024
Buna ziua!

Pentru repararea prejudiciului material si moral suferit, este necesar sa va constituiti parte civila in dosar, pana la inceperea cercetarii judecatoresti.

Nu ma voi proununta cu privire la intinderea pretentiilor pe care le puteti solicita. Poate se va pronunta un alt coleg in legatura cu asta.
Sa aveti in vedere atat despagubirile de natura materiala cat si cele de natura morala.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie in club PaulaF PaulaF Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25 Subiect: O problema Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si ... (vezi toată discuția)
O parere AlinaM23 AlinaM23 Buna ziua , o intrebare , am fost lovita de catre un coleg de lucru in timpul lucrului, am dovezi (camerele de supraveghere de pe magazin ) cum ca el ma lovit ... (vezi toată discuția)
Agresat fără martori MNarcis MNarcis Bună seara, Acum câteva ore am fost la un service auto pentru un schimb de ulei, iar în urma undei dispute cu mecanicul, spunându-mi să plec, m-am ... (vezi toată discuția)