avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

In data de 26.01.2007 am fost obligata printr-o sentinta penala la plata sumei de 20.000 lei , daune morale, instanta a considerat ca sunt vinovata pt instigare la lovire si alte violente, insa eu nu am avut nici o legatura cu acest lucru. Nu am achitat aceasta suma considerandu-ma nevinovata in primul rand iar suma este ff mare. S-a deschis un dosar de executare pe numele meu insa nu au avut ce sa execute. Din ianuarie 2007 si pana acum vreo 8 luni am tot primit somatii de plata, notificari etc. Intrebarea mea este daca timp de 6 luni nu s-a mai facut nici un act de executare as putea sa introduc o contestatie la executare prin care sa cer sa se constate perimarea? Creditorul mai poate sa mai deschida acum un alt dosar de executare daca se constata perimarea?:((
Va rog sa ma indrumati pt a iesi din aceasta bula de sapun.
Cel mai recent răspuns: Clara252000 , utilizator 23:15, 18 Februarie 2010
perimarea face invalid doar actul de executare ramas in nelucrare timp de 6 luni. Aceasta nu suspenda executarea. Prin urmare orice act nou de executare va devine opozabil. Altfel zis instanta poate constata perimarea dar aceasta nu impiedica executarea silita, in continuare, a debitului datorat la care se adauga cheltuielile de executare si, eventual, actualizarea sumei de plata...
Deci chiar daca au trecut cei trei ani ma mai poate executa?:(( Va multumesc pt raspuns
Daca a intervenit prescriptia dreptului la "executare silita" si incepe executarea silita, totusi, aveti optiunea formularii unei contestatii la executare, pe acest aspect.
Sfatul concret al unui specialist in domeniu, va poate lamuri concret daca "ati scapat sau nu" de plata daunelor...raportat evident la inscrisurile pe care le veti prezenta in acest sens.:)
Datoria este din 26.01.2007 insa in momentul in care sunt somata de catre executor, prescriptia nu este intrerupta si incepe sa curga un nou termen de prescriptie? Oricum dupa cum am mai specificat si mai sus de la ultima somatie a executorului a trecut un an si ceva. Va rog cateva sfaturi pe intelesul meu.
Eu cred ca ar trebui sa platiti un avocat pentru a analiza dosarul de executare.
Ar fi cel mai potrivit asa intrucat trebuie studiata situatia la modul concret.In consecinta, raspunsul va putea fi si el concret.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere perimarea executarii silite individ individ Am 4 cazuri de executare silita si la toate cele 4 cazuri a trecut mai mult de 6 luni de la ultimul act , cum ar trebui s a cer perimarea ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)