avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Speta este in felul urmator, prietenul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Speta este in felul urmator, prietenul meu isi ia ...

Buna ziua,
Speta este in felul urmator, prietenul meu isi ia apartament dar nu sunt trecuta pe contract pe motivul ca el va pierde cei 1000 de roni decontati lunar, mentionez ca el lucreaza la stat si beneficiaza de un decont in valoare de 1000 ron.Ok, am inteles asta ca nu vrea sa piarda acesti banuti, dar si eu contribui lunar la creditul ipotecar.Intrebarea mea este in felul urmator, in cazul in care ne despartim exista vreun act doveditor sau ar trebui sa fac eu la notar impreuna cu el o declaratie precum ca particip si eu la cheltuielile casei, ca sa nu raman totusi cu ochii in soare.
Astept raspunsurile d-voastre.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: noutate , utilizator 12:24, 31 Octombrie 2024
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce platiti parte din credit, daca ap nu e și al dvs?
Sa platiti și dvs la intretinere și la alte cheltuieli, e firesc ca doar stati acolo, dar nu si la credit.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pierde banii dacă participați și dumneavoastră iar rata e mai mare de 1000 lei. Iar dacă într-adevăr rata este de 1000 lei deși nu cred să fie așa mică poate face cerere la bancă pt mărirea ratei și să achite 2000 lei. Din acești 2000 contribuiți în mod egal.
O altă soluție ar fi sa faceți un act notarial deși ulterior tot la instanță ajungeți nu sunteți asigurată 100%
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbați contractul, sau prietenul!
Faptul că vă puneți astfel de întrebări este bine, pe de o parte, că sunteți prudentă. Pe de altă parte, dacă înainte de căsătorie vă gândiți la partaj, mă întreb cât de solidă va fi această căsătorie. Iar faptul că pentru prietenul dvs. mia aceea de lei este mai importantă decât senzația dvs. de securitate, mie îmi ridică mari semne de întrebare. Și, în final, a beneficia în continuare de mia aceea, în condițiile în care nu ar mai fi îndreptățit la asta - nu știu precis ce este cu ea -, fentând statul, mie îmi indică deficiențe de caracter.
Așa că, în final, urmați sfatul meu de la începutul mesajului. Nu uitați ce spune Murphy: ce începe bine se termină rău, ce începe rău, se termină și mai rău.

Vaitehovschi a scris:

Buna ziua,
Speta este in felul urmator, prietenul meu isi ia apartament dar nu sunt trecuta pe contract pe motivul ca el va pierde cei 1000 de roni decontati lunar, mentionez ca el lucreaza la stat si beneficiaza de un decont in valoare de 1000 ron.Ok, am inteles asta ca nu vrea sa piarda acesti banuti, dar si eu contribui lunar la creditul ipotecar.Intrebarea mea este in felul urmator, in cazul in care ne despartim exista vreun act doveditor sau ar trebui sa fac eu la notar impreuna cu el o declaratie precum ca particip si eu la cheltuielile casei, ca sa nu raman totusi cu ochii in soare.
Astept raspunsurile d-voastre.
Multumesc!

Nu contribuiti sau ii platiti prin banca si la explicatii precizati ca sunt cota rata locuinta sau imprumut. In caz de neintelegeri sau casatorie urmata de divort si partaj, puteti sa solicitati restituirea sumelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concubinaj/ casatorie? Katiusha Katiusha Este cineva amabil sa ma ajute cu un sfat ? Problema suna in felul urmator: De un an sunt implicata intr-o relatie care implica anumite ... (vezi toată discuția)
Problema grava cu fosta sotie la vanzarea apartamentului Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua! Prietenul meu are o problema destul de dificila cu fosta lui sotie, problema care ne vizeaza pe amandoi. Este despartit in fapt de fosta sotie din ... (vezi toată discuția)