Buna seara!
Dupa ce am divortat am introdus actiunea de partaj. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament prin credit ipotecar.Deoarece banca nu ne-a evaluat atunci apartamentul la suma de care aveam nevoie(60 000lei), parintii mei au facut si ei un credit pentru a acoperi diferenta(11000lei).Am luat un extras de la banca in care se vede f clar transferul banilor din contul tatalui in contul fostului sot, apoi in contul fostului proprietar.La un an de la achizitionarea apartamentului, tot parintii mei ne-au dat 35000lei pe care i-am folosit la renovarea completa a apartamentului.nu am dovada ca mi-au dat acesti bani, insa pot aduce martori.In cererea de partaj eu am cerut 75% din apartament si as fi dispusa sa ii dau jumatate din ceea ce s-a platit pana acum din credit si sa preiau contractul. Ce sanse credeti ca am? Mentionez ca el mi-a spus ca nu cade la nici o intelegere ca el nu considera ca am vreun drept ca si el poate sa spuna ca imbunatatirile din apartament sunt facute din bani de la taica-su.
O alta problema : dupa divort am fost nevoita sa parasesc locuita impreuna cu baietelul meu, deoarece fostul sot nu a vrut sa se mute si impreuna nu mai puteam locui deoarece acesta era violent.Acum stam la parintii mei, intr-o localitate la 6 km de oras. In septembrie 2010 copilul va implini 2 ani si voi incepe serviciul, urmand sa angajez pe cineva sa stea cu copilul, insa pentru toate astea ar trebui sa avem si unde sa stam in oras, pt ca nu imi vine nici o bona in afara orasului, plus ca eu ar trebui sa fac naveta.Daca partajul nu se termina pana atunci, exista vreo modalitate de a-l face pe fostul sot sa se mute ca noi sa ne mutam inapoi? Voi avea a doua infatisare la partaj pe 11 februarie. Credeti ca s-ar putea termina pana pana sa inceapa vacanta in iulie? Intre primul si al doilea termen au trecut 3 saptamani.
Desigur ca aveti sanse daca reusiti sa dovediti provenienta banilor pentru achizitionare apartament si imbunatatiri, parintii pot faCE CERERE DE INTERVEntie in interesul dv. cit priveste durata procesului ewste foarte putin probabil sa se termine defintiv si irevocabil pina la toamana
Conform prevederilor Codului de procedura civila, parintii nu pot fi martori in procesul de partaj, iar sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj dupa divort
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti: impreuna cu fostul sot am achizitionat un apartament platind un avans de 9200euro, restul fiind credit. La credit fostul ... (vezi toată discuția)