avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu clauza de intretinere

buna ziua! am o matusa care nu are mostenitori si ne a lasat mie si unei nepoate de a ei un apartament mostenire cu clauza de intretinere, nepoata a venit si mi a propus sa i platesc partea ei de mostenire printr un contract de partaj voluntar. asta am si facut, numai ca dupa ce si a primit banii nu a mai vrut sa se ocupe si ea de batrana asa cum era prevazut in contractul de mostenire si timp de 1,6 ani pana a decedat batrana eu m am ocupat de matusa aceasta fiind incadrata in grad de handicap grav cu insotitor si cu un cancer de colon.pot cere in instanta ca nepoata sa mi restituie suma data pe jumatate de casa daca aceasta nu s a achitat de sarcina/

Alte discuții în legătură

Tutela speciala sau curator marinica71 marinica71 matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie. a murit matusa noastra ... Gabriel_121 Gabriel_121 Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie. A murit matusa noastra si am constatat ca a lasat un testament care pare a fi realizat sub presiune si in ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia unui frate vitreg de-a mamei mele), Dansa este vaduva din 2017, cand unchiul meu vitreg a ... (vezi toată discuția)