avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata. Am fost contactata de o matusa de-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata. Am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia ...

Buna dimineata.
Am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia unui frate vitreg de-a mamei mele), Dansa este vaduva din 2017, cand unchiul meu vitreg a decedat si nu are nici copii, unicul baiat a decedat acum mai bine de 30 de ani. Matusa mea are 73 de ani, si mi-a comunicat ca in momentul in care vor veni batranetile mai grele peste ea, eu sa fiu persoana care se ingrijeste de binele ei, spunandu-mi totdata ca imi va lasa mie mostenire apartamentul cu 2 camere pe care il detine. Vestea m-a luat prin suprindere, deoarece niciodata nu am avut o relatie extrem de apropiata (vorbind sau vizitandu-ne doar ocazional de-a lungul anilor), si totodata ma simt onorata sa stiu ca sunt unica persoana in care are incredere sa ma ingrijesc de bunastarea ei. Indiferent daca voi accepta sau nu sa am grija de ea, deja mi-a comunicat ca sunt demersurile facute sa fiu persoana desemnata care sa se ocupe de inmormanatarea ei. Matusa mea, provine dintr-o familie de 6 copii (mai sunt 3 in viata: ea si inca 2 frati si mai in vartsa), si are cativa nepoti la numar (nu stiu exact cati). Intrebarea mea este urmatoarea: daca accept acest rol, si imi asum aceasta responsabilitate fata de dansa, care este cea mai buna si inatacabila procedura de mostenire a apartamentului. Precizez ca oricum o voi ajuta neconditionat, si fara sa ma aleg cu vreun beneficiu material, pt ca deja am atatea responsabilitati fata de alti membrii ai familiei (mama, socrii, nepoata mea pe care am luat-o in plasament) incat nu imi doresc ca dupa decesul matusii mele sa ma trezesc ca diferite neamuri vin sa imi creeze probleme. Matusa mi-a mentionat ca ar vrea sa imi lase prin testament mostenire acel apartament sau sa facem de pe acum demersurile sa treaca ap pe numele meu. Care este procedura cea mai buna in acest sens si inatacabila? Ma simt si flatata dar si inspaimantata in acelasi timp de dorinta matusii mele. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:20, 23 Septembrie 2023
Orice clauză contractuală ajută ca contractul sau testamentul să fie atacabile dacă nu vă îndepliniți sarcinile de îngrijire a mătușei dumneavoastră.
Dacă matușa va fi nemulțumită de îngrijirea care i-o acordați, poate rezilia contractul în instanță, și poate face contract de întreținere sau testament cu altcineva.

Dacă credeți că nu veți face față să îngrijiți un bătrân, mai bine nu vă legați la cap, că puteți pierde.
Nu există contract de întreținere inatacabil în instanță, cât mătușa trăiește.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)