avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire apartament Bună ziua! Sunt unica nepoata a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire apartament Bună ziua! Sunt unica nepoata a surorii nu tatălui meu. Tatăl ...

Bună ziua! Sunt unica nepoata a surorii tatălui meu. Tatăl meu este decedat iar unica s-a sora ( mătușa mea) are 86 de ani. Mai exista o verișoară a mătușii mele ( fiica surorii mamei mătușii mele) . Această verișoară, conform spuselor mătușii mele, a sustras actele de proprietate ale apartamentului în care mătușa mea locuiește și probabil ca va intra și în posesia actului de deces, având în vedere ca eu nu locuiesc in Romania.Vă rog să-mi spuneți care e parcursul pentru a mosteni acel apartament, neavând practic nici un act de proprietate, și în ce măsură trebuie sa împart moștenirea cu verișoara mătușii. Vă mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
Stefan1939, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefan1939 , utilizator 20:14, 13 Martie 2025
Buna ziua

Dvs intrati in clasa a II-a a mostenitorilor. Verisoara matusii este in clasa a IV-a. Nu sunteti mostenitoare rezervatara si nici verisoara matusii nu este.

Daca prin testament, donatie sau alt act matusa dvs nu dispune altfel, dupa decesul dansei, dvs veniti la mostenire inaintea verisoarei matusii si puteti culege intreaga mostenire. Deci nu mai impartiti nimic cu acea verisoara a matusei. Insa matusa dvs poate decide ca prin testament, donatie, etc sa lase averea ei oricarei alte persoane (din familie sau din afara familiei) pentru ca nu mai are mostenitori rezervatari (copii, sot, frati sau parinti in viata).

Depinde si de vointa matusii dvs. Daca vrea sa va lase dvs intreaga avere, atunci cel mai bine e sa mergeti cu ea la notar si sa va faca testament. Neavand mostenitori rezervatari nu se va pune problema atacarii acelui testament. De asemenea ar trebui sa va asigurati ca actele raman in posesia matusii dvs si ca stiti unde sunt.

E foarte posibil ca acea verisoara a matusii sa fi vorbit cu dansa si sa-i faca ei testament, daca i-a dat actele de proprietate. Discutati aceste lucruri cu dumneai cat este in viata.

Veniti in tara, discutati fata-in-fata cu matusa dvs si rezolvati aceste aspecte. Remote nu se poate.
Bună seara! Vă mulțumesc mult pentru răspuns !

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Dvs intrati in clasa a II-a a mostenitorilor. Verisoara matusii este in clasa a IV-a. Nu sunteti mostenitoare rezervatara si nici verisoara matusii nu este.

Daca prin testament, donatie sau alt act matusa dvs nu dispune altfel, dupa decesul dansei, dvs veniti la mostenire inaintea verisoarei matusii si puteti culege intreaga mostenire. Deci nu mai impartiti nimic cu acea verisoara a matusei. Insa matusa dvs poate decide ca prin testament, donatie, etc sa lase averea ei oricarei alte persoane (din familie sau din afara familiei) pentru ca nu mai are mostenitori rezervatari (copii, sot, frati sau parinti in viata).

Depinde si de vointa matusii dvs. Daca vrea sa va lase dvs intreaga avere, atunci cel mai bine e sa mergeti cu ea la notar si sa va faca testament. Neavand mostenitori rezervatari nu se va pune problema atacarii acelui testament. De asemenea ar trebui sa va asigurati ca actele raman in posesia matusii dvs si ca stiti unde sunt.

E foarte posibil ca acea verisoara a matusii sa fi vorbit cu dansa si sa-i faca ei testament, daca i-a dat actele de proprietate. Discutati aceste lucruri cu dumneai cat este in viata.

Veniti in tara, discutati fata-in-fata cu matusa dvs si rezolvati aceste aspecte. Remote nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ciupa ciupa Se poate sa o mostenesc pe verisoara primara a tatalui meu ,precizez ca mai exista doar o verisoara primara de-a ei in viata. (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)