Am o casuta construita in 1982 pe un teren care a fost retrocedat in 2020 urmasului fostului proprietar. Ce prevede legislatia privitor la terenul aferent constructiei si accesul la aceasta. Multumesc!
Ce acte aveți la casă? Există autorizație de construire? Ce drept aveați asupra terenului pe care a fost construită? Pentru că în timpul regimului comunist terenul aparținea statului, iar proprietarul construcției avea un drept de folosință. În funcție de ce acte aveți pentru casă și teren, putem dezvolta discuția.
Detin act de proprietate si platesc impozit doar pe constructie. Terenul pe care se afla constructia a fost retrocdat si as dori sa stiu care sunt modalitatile de a intra in posesia terenului aferent constructiei si prevederile legale privitoare la acces la proprietate(constructie). Multumesc!
Intrare in posesie
nuchi
Buna ziua,
Daca se poate sa fiu ajutat cu o parere de specialitate:
Mi s-a retrocedat un teren, in prelungirea proprietatii actuale, in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)