avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref. retrocedări: numele din decizia de retrocedare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref. retrocedări: numele din decizia de retrocedare al mamei este greșit

Corecție: ref. expropriere: numele din decizia de expropriere a mamei - decedate (nu o dețin, dar rudele au primit o astfel de decizie) nu coincide cu cel real, prin omiterea unei litere din prenume. Deja HG-urile au fost emise în anii precedenți, dar cu prenumele trunchiat, cu o literă mai puțin. Titlul de proprietate este pe numele corect. Am aflat că greșeala a fost comisă de Primărie, dar aceasta nu și-o asumă și nu oferă o soluție. Cum se poate proceda? Oare notarul acceptă emiterea unui certificat de moștenitor, specificând sumele și poziția din HG (care conține numele trunchiat), specificând numele corect, având în vedere numai titlul de proprietate și certificatul de deces (amândouă au numele corect)?
Vă rog să aveți amabilitatea să-mi oferiți un răspuns și o soluție.
Cu multe mulțumiri!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
im82, utilizator

Alte discuții în legătură

Rectificare certificat de nastere si certificat de casatorie CodrutVoron CodrutVoron Sotia are un certificat de nastere cu prenumele mamei scris gresit (o litera adaugata). Aceasta greseala nu a fost rectificata niciodata, iar certificatul de ... (vezi toată discuția)
Certifica de deces ContSters77543 ContSters77543 Buna ziua, in urma cu cateva zile odata cu verificarea actelor pentru inceperea demersurilor pentru o succesiune am observat urmatoarele nereguli in acte: un ... (vezi toată discuția)
Hotrare de guvern= act normativ fara fara importanta ? bukinst bukinst Recent am vazut o decizie irevocabila, prin care pe calea dreptului comun s-a dat castig de cauza unei societati comerciale, în sensul că imobilul ce ... (vezi toată discuția)