avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectificare certificat de nastere si certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectificare certificat de nastere si certificat de casatorie

Sotia are un certificat de nastere cu prenumele mamei scris gresit (o litera adaugata). Aceasta greseala nu a fost rectificata niciodata, iar certificatul de nastere respectiv a fost folosit tot timpul asa, inclusiv la casatorie. In certificatul de casatorie apare aceeasi greseala datorita certificatului de nastere.
Intrebari:
- Ce se poate face in aceasta situatie ?
- Trebuie rectificate toate documentele care au provenit de la acest certificat de nastere sau doar acestea doua mentionate in titlu ?
- Se poate face o procedura notariala prin care sa se demonstreze ca mama ei din certificat de nastere/casatorie si mama ei sunt una si aceeasi persoana - fiind vorba de o discrepanta de o singura litera la prenume?
- Aceasta greseala poate produce probleme (de exemplu cand isi mosteneste mama) dupa rectificare ? In acest caz, este mai bine sa o las asa ?
- Am inteles ca exista o procedura la notar in care este nevoie de 2 martori care sa nu fie rude, dar nu stiu daca aceasta procedura este utila sau nu.

Astept raspunsurile si sugestiile dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
CodrutVoron, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:25, 7 Noiembrie 2016
nu mai merge cu procura. sa mearga la starea civila si sa solicite rectificarea actelor. poate are noroc si in registre este scris corect. sa verifice
Nu cred ca este corect scris numele in registre. Ce se poate face in acest caz ?
Rectificare. E de durata, undeva la 3 luni asa, dar nu e imposibil. Tinand cont ca s-a complacut, acum e timpul sa faca ordine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane decedate în spania. există rezolvare pentru această cerință a autorităților spaniole? Mariana Adriana Moraru Mariana Adriana Moraru Buna seara, Am o problema la care Consulatul General din Sevilla i-mi da un raspuns iar Prefectura mun. Bucuresti altul! Anul trecut in noiembrie mama mea a ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)