avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea nouă și încadrarea în învățământ!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea nouă și încadrarea în învățământ!

Legea nouă și încadrarea în învățământ!

După lecturarea legii 198/2023, care s-a aplicat cumva de anul ăsta, am totuși i nelămurire. Înțeleg ca partea cu încadrarea și cu parcurgerea facultății și a masterului de “educație timpurie” se aplică începând din acest an. În sensul ca noi, cei care suntem în sistem de mulți ani, titulari sau nu, nu ar trb să fim afectați de această schimbare.

Întreb pt ca mie mi s/a schimbat peste noapte titulatura din profesor în învățământul preșcolar in educație, deși am 18 ani vechime. Nu sunt titular, dar nu sunt nou în sistem. Ma puteți ajuta vă rog?

Mulțumesc !

Legea 198/2023 se aplica pentru cei care se vor incadra dupa intrarea ei in vigoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 29 Octombrie 2024
Ce titulatura aveati inainte?
De 10 ani am titulatura de profesor în învățământul preșcolar. În luna oct 2024, înainte de primirea salariului am fost numită educator. Este în regulă așa?

Mulțumesc mult!
O Hotărâre de Guvern, publicată deja în Monitorul Oficial, actualizează denumirile mai multor grupe profesionale din sistemul de educație. In acest sens, profesorii în învățământul primar și preșcolar se redenumesc profesori în învățământul primar și educație timpurie, iar paznicii vor fi lucrători în servicii private de securitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare salarială a unei educatoare cu liceu pedagogic și facultate de litere. sunt angajată ca educatoare începând cu data de 1 septembrie ... Nicoleta.Stefania Nicoleta.Stefania Sunt angajată ca educatoare începând cu data de 1 septembrie 2023. Am absolvit Liceul Pedagogic și Facultatea de Litere cu specializarea română-engleză, ... (vezi toată discuția)
Sunt profesor grad didactic ii si am 65 ani. conform noii legi ... DanaGeorgescu DanaGeorgescu Sunt profesor grad didactic II si am 65 ani. Conform noii legi as putea opta pentru continuarea activitatii ca titular pana la 70 ani. Am inaintat o cerere ... (vezi toată discuția)
Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția ... Dea75 Dea75 Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția referitoare la încadrarea în învățământ. Din păcate nu sunt lămurită, dacă am ... (vezi toată discuția)