avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "promisiune ilegala" neonorata - consecinte juridice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"promisiune ilegala" neonorata - consecinte juridice?

Vreau sa aflu daca in momentul in care promiti unei persoane ca ii faci un serviciu(ilegal) contra unei sume de bani si nu teai tinut de cuvant(adica nu ai facut ce ai promis) te poate cumva acuza de frauda sau inselaciune? Si daca nu are dovezi poate cere sai intorci banii inapoi...?
va multumesc!!! =D>
Cel mai recent răspuns: actor , utilizator 17:23, 9 Februarie 2010
Justitia lucreaza pe baza de probe si nu pe vorbe.Daca aveti un contract neonorat,puteti actiona in judecata persoana vinovata si aceasta ,pe baza probatoriilor administrate,va fi obligata la efectuarea serviciului garantat prin contract.
Daca totul se refera doar la promisiuni verbale nu puteti dovedi niciodata o eventuala vina a acelei persoane.
Ar trebui sa fiti mai explicit in relatare si sa incercati macar, cat mai aproape de limba romana,pentru a primi un raspuns la obiect
Depinde ce s-a promis.
Poate fi inselaciune, dare/luare de mita, trafic de influenta etc.
Sau poate sa nu fie infractiune.

Oricum, daca face plangere la politie, aceasta are datoria sa cerceteze, si de aici...cine stie.
adica i-am promis ca aranjez buna desfasurare a unui eveniment, dar nu am semnat nici un contract (de nici un fel) mi-a dat banii...si cam atat. Mi se poate intampla ceva rau d.p.d.vd. juridic daca ea nu are nici o proba precum ca eu mam angajat sa desfasor acesta activitate... (completare la intrebarea initiala)
In principiu,nu aveti ce pati daca nu exista cumva si alte dovezi impotriva dvs,dar aceasta conteaza probabil,mult mai mult decat cinstea si demnitatea.
Este o optiune de viata,intalnita din ce in ce mai des,printre oamanii de o anumita conditie si cu o anumita "educatie".
De fapt ,este vorba despre..."educatia tepei"(cum sa dai "teapa")
apelurile telefonice pot fi folosite ca proba?este permis acest lucru...
Merci mult!!!

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă unei persoane i se cere o sumă de bani de ... bourceanuadrian bourceanuadrian Bună ziua. Dacă unei persoane i se cere o sumă de bani de către o altă persoană, așa-zis influentă, cu promisiunea că îi va rezolva o anumită ... (vezi toată discuția)
Caz de inselaciune oltul oltul radu a vbit in telefon si a promis ceva pt o persoana iar nu a respectat intelegerea,adica a comis infractiunea de inselaciune (500 lei).....iar banii au ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? weezy weezy Vreau sa ajut un prieten. X are nevoie de o hartie (un fals) pentru a continua studiile. Y ii spune lui X ca il poate ajuta cu acea hartie, contra unei sume ... (vezi toată discuția)