avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de inselaciune

radu a vbit in telefon si a promis ceva pt o persoana iar nu a respectat intelegerea,adica a comis infractiunea de inselaciune (500 lei).....iar banii au intrat in contul lui Ion (un prieten),au impartit banii..ion a primit citatia si a declarat adevarul...radu (fiind in termen de incercare) are sanse sa scapa? daca zice ca el nu a vbit cu nimeni,nu a primit nici un leu....(intre timp ion restituie banii)..sau ce se fac daca sunt confuzii intre cele doua infractori...ascultarea apelurilor,dovedirea implicarii a liu radu dupa adresa de IP... sau daca se restituie suma nu va fi mare treaba? nu fac atatea investigatii?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
oltul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 11:00, 6 Martie 2013
pare a fi complicitate la inselaciune, daca promisiunea telefonica poate fi considerata o incalcare a conduitei prevazute de 215 c.pen si probele consfintesc acest lucru, fiind savarsita infractiunea in termenul de incercare se revoca suspendarea si se aditioneaza matematic vechea pedeapsa la noua pedeapsa pt inselaciune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"promisiune ilegala" neonorata - consecinte juridice? actor actor Vreau sa aflu daca in momentul in care promiti unei persoane ca ii faci un serviciu(ilegal) contra unei sume de bani si nu teai tinut de cuvant(adica nu ai ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,lucru in germania ContSters118014 ContSters118014 o persoana a promis ca va trimite la lucru in germania,am primit de la el o copie a contractului german dar intre timp am aflat ca contractul este fals.am ... (vezi toată discuția)
Traficul de influenta absoarbe inselaciunea? monalisaalina monalisaalina Buna ziua,am rugamintea sa imi da-ti o opinie in urmatoarea speta:am fost inselata,in urmatorul fel:un \"prieten\"mi-a sugerat sa ma ajute intr-o anume ... (vezi toată discuția)