Alexandra202320 a scris:
Am fost și am făcut și cerere de rectificare a ordonanței la prim procuror dar acesta mi a trecut doar o noua calitate (cea de victimă), celălalt șofer nu a fost trecut.
Puteți încerca să solicitați repararea pagubei și acordarea de daune, pe calea acțiunii în pretenții ( dosar civil ).
Să aveți în vedere și perioada de timp cât a stat dosarul în lucru la Parchet, avand în vedere că după 3 ani de zile, calculați de la momentul soluționării cauzei penale, se prescrie și dreptul de a mai solicita repararea prejudiciului și acordarea de daune, pe calea acțiunii civile.
Altfel, dacă în cauză, victima nu a beneficiat de mai mult de 90 zile îngrijiri medicale, conform certificatului medico legal , fapta nu reprezintă infracțiune. Din această perspectivă nici nu prea mai contează ce s-a întâmplat în dosarul penal, ceea ce contează este perioada de timp cat a durat ancheta, pentru că în funcție de aceasta perioadă și perioada scursă de la momentul finalizării anchetei, se calculează termenul de prescripție.
Din păcate, legea nu va ajuta în privința prescripției în materie civilă, in materia termenului pentru deschiderea unui proces civil.
Nu rezulta ca aceasta lege nedreaptă va ajută.
Mie imi pare ca au distrus legea pentru victime la modul general.
Insa, mergeti la avocat pentru o analiza de a sesiza CEDO.
Daca va mai aflați în termen...
Legea este tare aiurea câteodată...
București 2024
~ final discuție ~