Alexandra202320 a scris:
Am fost și am făcut și cerere de rectificare a ordonanței la prim procuror dar acesta mi a trecut doar o noua calitate (cea de victimă), celălalt șofer nu a fost trecut.
Puteți încerca să solicitați repararea pagubei și acordarea de daune, pe calea acțiunii în pretenții ( dosar civil ).
Să aveți în vedere și perioada de timp cât a stat dosarul în lucru la Parchet, avand în vedere că după 3 ani de zile, calculați de la momentul soluționării cauzei penale, se prescrie și dreptul de a mai solicita repararea prejudiciului și acordarea de daune, pe calea acțiunii civile.
Altfel, dacă în cauză, victima nu a beneficiat de mai mult de 90 zile îngrijiri medicale, conform certificatului medico legal , fapta nu reprezintă infracțiune. Din această perspectivă nici nu prea mai contează ce s-a întâmplat în dosarul penal, ceea ce contează este perioada de timp cat a durat ancheta, pentru că în funcție de aceasta perioadă și perioada scursă de la momentul finalizării anchetei, se calculează termenul de prescripție.
~ final discuție ~