avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata cu intarziere impozite si taxe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata cu intarziere impozite si taxe

Buna ziua,
Din cauza ca au gresit suprafata terenului, am primit de la taxe si impozite o decizie referitoare la obligatiile fiscale pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale. Recalcularea s-a facut din 2018 pana in 2024. Mi se pare normal sa platesc diferenta, dar nu si majorarile de intarziere.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Contabilul Bun SRL , Contabil 10:57, 31 Octombrie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu cred ca pentru ultimii trei ani a intervenit prescriptia, Si cum nu este greseala dumneavostra nu vad de ce sa platiti penalitati.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Am intampinat o situatie asemanatoare, insa eu nu am platit penalitatile, am venit cu documente justificatoare, am invocat toate institutiile la care ma voi apela (ANPC, judecatorie), in caz ca trebuie sa platesc ceea s-a acumulat din vina altuia.
Pana la urma am platit doar impozitul, si au facut ei ce au facut dar am primit certificat fiscal fara datorii.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de prescripție pentru taxe și impozite e de 5 ani.

laura1964 a scris:

Din cate stiu cred ca pentru ultimii trei ani a intervenit prescriptia, Si cum nu este greseala dumneavostra nu vad de ce sa platiti penalitati.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
DITL mi-a recalculat impozitul la casa deorece era inregistrat mai putin, pentru ultimii 5 ani si am platit doar diferenta, fara penalitati. Faceti reclamatie la DITL local si central in acelasi timp argumentand ca nu ati avut impozite neachitate,iar greseala calcularii gresite nu va apartine, cereti sa fie penalizat si cei care au inregistrat gresit si calculat sumele si sa vi se comunice rezultatul sesizarii . Trimiteti pe e-mail la secretariat si toti directorii ale caror adrese de e-mail le gasiti pe net.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal să achitați și penalizările. Achitați doar debitul principal și depuneți o solicitare scrisă, în două exemplare, un exemplar revenind DITL și unul dumneavoastră. Pe exemplarul dumneavoastră solicitați să fie înscris numărul de înregistrare. În această solicitare cereți anularea penalizărilor detaliind culpa funcționarilor. Termenul maxim de răspuns este de 45 de zile calendaristice. Însă, atâta vreme cât vă achitați debitul principal, penalizările nu vor mai crește încât nu se aplică penalizări la penalizări. Dacă răspunsul este favorabil, solicitați ulterior și un certificat fiscal, pentru a avea dovada clară a stingerii tuturor debitelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati pentru salariati la intreprinderea individuala sammy44 sammy44 daca au fost inregistrate 2 contracte de munca la o intreprindere individuala si nu s-au platit contributiile, sunt 4 luni, se poate incepe de acum , din ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)