avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Întrebarea pe care vreau să o adresez ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Întrebarea pe care vreau să o adresez este: cui ...

Bună ziua! Întrebarea pe care vreau să o adresez este: cui i se oprește fondul de rulment si fondul de reparații, proprietarului ori chiriașului?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:09, 30 Octombrie 2024
Buna ziua

In mod normal proprietarul trebuie sa le plateasca.
Pentru fondul de rulment si cel de reparatii se elibereaza chitante separate (art. 71 si 72 din legea 196/2018)
- fondul de rulment se constituie pentru plata cheltuielilor curente ale asociatiei si se inapoiaza proprietarului la vanzarea apartamentului. Chriasul nu ar avea de ce sa contribuie la acest fond.
- fondul de reparatii se constituie si se foloseste pentru reparatii si imbunatatiri/modernizari ale proprietatii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua C.Claudia C.Claudia Sunt si eu chiriaș ANL si am o întrebare . Sunt obligată să plăteasc fondul de rulment si pentru ce se folosește? (vezi toată discuția)
Reparatie terasa blocului Doroteea Dinescu Doroteea Dinescu Buna seara Am reparat anul trecut ,mai exact in luna octombrie 2018 terasa blocului deoarece cand ploua patrundea apa pe tavanul de la ultimul etaj .Deoarece ... (vezi toată discuția)