avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Candidati viceprimari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Candidati viceprimari

Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu niste sfaturi. Actualul primar nu doreste sa intruneasca consiliul local pentru propunerea viceprimarului mai exact nu da posibilitatea candidatilor de a se propune pentru functia de viceprimar probabil avand el deja un nume pe lista. Ce pasi trebuie urmati de candidati pentru a se face corect legal totul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 30 Octombrie 2024
Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local.

Consiliul local se poate întruni și în ședințe extraordinare la convocarea:
a) primarului;
b) a cel puțin unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție;
....

in speta, consider ca se poate alege viceprimarul.
puteti sa imi dati si o lege sa o citesc in totalitate? Multumesc
OUG 57/2019 - Codul Administrativ, SECŢIUNEA a 4-a Funcţionarea consiliului local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea viceprimarului Giogio84 Giogio84 Se popate alege viceprimar in sedinta extraordinara convocata de consilieri si nu de primar. (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar brandon5 brandon5 Buna ziua. Care este procedura pentru alegerea viceprimarului unei localitati? Votul este secret sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie viceprimar sinai sinai VA SALUT,AM SI EU O INTREBARE;IN LOCALITATEA MEA DE DOMICILIU PE DATA DE 16 NOIEMBRIE VICEPRIMARUL A DEMISIONAT DIN FUNCTIE,AS DORII SA STIU CARE SUNT PASII ... (vezi toată discuția)