avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demisie viceprimar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demisie viceprimar

VA SALUT,AM SI EU O INTREBARE;IN LOCALITATEA MEA DE DOMICILIU PE DATA DE 16 NOIEMBRIE VICEPRIMARUL A DEMISIONAT DIN FUNCTIE,AS DORII SA STIU CARE SUNT PASII URMATORI OBLIGATORII DIN PARTEA PRIMARULUI DAR SI A SECRETARULUI PENTRU ALEGEREA UNUI ALT VICEPRIMAR.SE VEHICULEAZA CA PRIMARUL NU AR MAI DORII SA SE ALEAGA NICI UN VICEPRIMAR PANA LA ALEGERILE DE ANUL VIITOR,ESTE NORMAL,LEGAL CA A MEA COMUNA SI ASA CU FOARTE PUTINI SALARIATI SA FUNCTIONEZE SI FARA VICEPRIMAR?SI DIN CATE CUNOSC PRIMARUL IMPREUNA CU SECRETARUL TREBUIE SA CONVOACE CONSILIUL LOCAL PENTRU CA SA VACANTAT POSTUL DE VICEPRIMAR,AUTOMAT IN ACEA SEDINTA SE POATE ALEGE UN ALTUL,ESTE ADEVARAT?DACA PRIMARUL SI SECRETARUL PRIN ABUZ EVITA SA ANUNTE VACANTAREA POSTULUI VICEPRIMARULUI CE LI SE POATE IONTAMPLA.CUM VA RASPUNDE DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL?
Cel mai recent răspuns: sinai , utilizator 00:38, 19 Noiembrie 2011
Nu exista un termen legal pentru alegerea unui nou viceprimar.

Teoretic, Consilul Local intrunit ia act de vacanta postului de viceprimar din motivul x si y si dispune validarea mandatului urmatorului candidat din lista formatiunii politice a fostului viceprimar. Dupa aceasta hotarare, Consilul Local legal constituit alege noul viceprimar, fapt care se consemneaza intr-o hotarare.

Primarul, daca are autoritate, poate sa convinga CL sa nu alega un nou viceprimar si sa se astepte pana la noile alegeri din vara. Pastrati mai multi bani la buget.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
deci tipul a renuntat doar la functia de vice,insa a ramas consilier local

multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post viceprimar vacant. termen maxim ptr realegearea unui nou viceprimar? jmkr jmkr Buna ziua! Presupunem ca postul de viceprimar a devenit vacant din diferite motive (penale, medicale, demisie, etc). Care-i termenul maxim in ptr realegerea ... (vezi toată discuția)
Viceprimarul ajunge primar Alexandru VIERU Alexandru VIERU Intr o comuna primarul este suspendat iar prerogativele sale sunt preluate de către viceprimar până la organizarea alegerilor anticipate: 1. Își pierde, ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)