avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... post viceprimar vacant. termen maxim ptr realegearea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

post viceprimar vacant. termen maxim ptr realegearea unui nou viceprimar?

Buna ziua!
Presupunem ca postul de viceprimar a devenit vacant din diferite motive (penale, medicale, demisie, etc).
Care-i termenul maxim in ptr realegerea unui nou viceprimar?

Multumesc!

o zi buna!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:26, 19 Ianuarie 2010
Nu exista asa ceva...de principiu, lucrurile merg cam asa: Consiliul local adopta o hotarare prin care constata vacanta postului de viceprimar si de consilier local pentru motivul X incepand cu data de...
La urmatoarea sedinta (de preferinta) , consiliul local adopta o hotarare de validare a mandatului de consilier local al urmatoarei persoane aflate pe lista formatiunii politice careia ii apartinea fostul viceprimar - dupa adoptarea acestei hotarari, consiliul local respectiv este, din nou, legal constituit. Dupa aceasta validare, se trece din nou la vot secret pentru alegerea noului viceprimar, fapt consemnat printr-o noua hotarare de consiliu.
In ceea ce priveste perioada...depinde cat de repede aveti nevoie de viceprimar:) Pentru comparatie, in caz de vacanta a postului de primar, guvernul organizeaza alegeri partiale in termen de 90 de zile de la vacantarea functiei.
problema e ca fostul viceprimar a renuntat la functie, iar din martie, 2009, localitatea nu mai are viceprimar. NU exista o reglementare in sensul obligarii administratiei locale si judetene in a se alege un nou viceprimar?! Mi se pare ciudat... ptr ca asa cum este prevazut ca TREBUIE ales un viceprimar, imediat dupa constituirea Consiliului local, tot asa ar trebui si stipulat un termen in care sa se facaacest lucru si in cazul vacantarii aceste functii...
Imposibil sa nu se mai fi intamplat ceva asemanator in RO si sa nu existe si o reglementare legala...

Multumesc anticipat!
Alegerea unui nou viceprimar, se va face in aceeasi sedinta in care s-a constatat incetarea mandatului fostului viceprimar. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie viceprimar sinai sinai VA SALUT,AM SI EU O INTREBARE;IN LOCALITATEA MEA DE DOMICILIU PE DATA DE 16 NOIEMBRIE VICEPRIMARUL A DEMISIONAT DIN FUNCTIE,AS DORII SA STIU CARE SUNT PASII ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)