avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Proprietarul unui apartament nelocuit este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Proprietarul unui apartament nelocuit este obligat ...

Bună ziua,
Proprietarul unui apartament nelocuit este obligat să plătească cheltuielile pentru lift?
După părerea mea liftul este un bun comun și cheltuielile se împart de cei care îl folosesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:34, 30 Octombrie 2024
Buna ziua

Depinde care cheltuiala legata de lift.

Cele care se impart pe persoane, nu. Aici intra de exemplu costurile folosirii liftului (curent electric)

Cele care se impart pe cota-parte indiviza, da. Aici intra de exemplu cheltuielile cu reparatiile si intretinerea liftului.

legea 196/2018, art 75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
(5) Prin excepție de la prevederile alin. (4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un apartament situat la parterul blocului s-au facut modificari(a fost extinsa suprafata acestuia cu ... (vezi toată discuția)