avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc cei de la etajul 1 schimbarea liftului? daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc cei de la etajul 1 schimbarea liftului? daca da de ce la acelas pret cu etajele superioare

Schimbarea liftului - platesc si locatarii de la etajul 1?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:00, 5 Februarie 2023
Da, pentru că așa scrie în legea asociațiilor de proprietari și codul civil.
Dar legea asociatilor s-a actualizat in 2018 .si ceva s-a modificat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
ildiko61, utilizator
Scrie chiar in legea 196/2018.
Articolul 75
(3)Asociatia de proprietari are obligatia de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, in caz contrar hotararile luate de adunarea generala a proprietarilor cu incalcarea acestor dispozitii sunt nule de drept.
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
(5)Prin exceptie de la prevederile alin. (4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin.

Exceptia este doar pentru plata energiei elecrtrice consumata de lift. Asta daca se hotaraste in Adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu liftul Romică.ba Romică.ba Locuiesc la etajul 1 si doresc să știu dacă trebuie să plătesc taxa de utilizare a liftului. Asociatia de proprietari îmi poate impune acest lucru? (vezi toată discuția)
Buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.caut si eu raspuns la urmatoarea intrebare: intr-un apartament situat la parterul blocului s-au facut modificari(a fost extinsa suprafata acestuia cu ... (vezi toată discuția)