avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli cu liftul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli cu liftul

Locuiesc la etajul 1 si doresc să știu dacă trebuie să plătesc taxa de utilizare a liftului.
Asociatia de proprietari îmi poate impune acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:58, 19 Februarie 2020
Da. In cazul in care spalatoria se afla la et 10 este obligatoriu, daca spalatoria se afla la subsol doar Adunarea Generala poate decide ca cei de la parter si etajul 1 sa nu plateasca. Suma este mica oricum( in functie de suprafata).
Nu puteti fi scutit de cheltuielile de intretinere legate de lift. Doar de cele legate de consumul de energie electrica. Nu are treaba cu nici o spalatorie.
Art.75 din legea 196/2018
(5)Prin exceptie de la prevederile alin. (4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
latka, moderator
Nu asociatia de proprietarui dispune repartizarea cheltuielilor comune ci legislatia in vigoare
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Legiuitorul a impus obligaii in sarcina proprietarilor ,respectiv achitarea lunara parti comune -inclusiv lift vezi disp art 76 al 5
Eventual puteti fi exonerat de la plata c/v energie electrica aferent lift numai cu acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale a proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Ascensor sorin_corciova sorin_corciova Cum as putea sa renunt la cheltuielile cu ascensorul de oarece eu locuiesc la parter si nu folosesc ascensorul.Va multumesc (vezi toată discuția)