avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost contactată de mătușa mea, soră a tatălui, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost contactată de mătușa mea, soră a tatălui, ca să ...

Am fost contactată de mătușa mea, soră a tatălui, ca să îi fac o declarație notarială pentru ca ea să poată beneficia de toate drepturile cuvenite obținute de pe terenurile mamei ei, Eu am făcut succesiunea după tatăl meu, dar nu am cuprins în acea succesiune proprietățile ce mi s-ar fi cuvenit din partea mamei lui, deoarece nu am avut actele acelea la mine și nici mătușa nu era ușor de găsit. Mai mult, nici nu am știut că tata a făcut succesiunea in urma decesului mamei sale. Văzând astăzi actele care au rămas în posesia mătușei, am constatat că există un titlu de proprietate emis pe numele tatălui meu și mătușei in anul 2019, deși tata a decedat în 2004. Oare de ce nu m-a trecut pe mine pe acel titlu? Este valabil acesta?
M-am gândit să fac acum o nouă succesiune prin care să adaug aceste proprietăți, dar mă gândesc că aș ieși mai mult în pagubă. Mă gândesc că ar trebui că eu să plătesc impozitul pe atâția ani in urmă, deși nu am folosit acel teren, iar revenirea la succesiune ar avea și aceasta un preț mare, trecând atația ani de la succesiunea făcută.
Ar fi o jumătate de ha pădure, care se va împărți între mine și mătușă și 1 ha teren arabil.
Care este varianta care m-ar avantaja în situația de față?
Vă mulțumesc pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marian7 marian7 In urma cu 24 ani a murit bunica, dupa care s-a facut succesiunea, ambii copii renuntand in favoarea bunicului. Ulterior a murit si bunicul dupa care nu s-a ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)