avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul de sub bloc aparține statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul de sub bloc aparține statului

Bună ziua! Aș vrea să știu ce statut are terenul de sub blocurile dinainte de 90. Adică ești proprietar dar terenul se pare că aparține statului, motiv pentru care se plătesc impozite. Dar și cei care au casa construita pe teren cumpărat tot plătesc impozite. Ce înseamnă acest lucru? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: utilizatorx , utilizator 14:21, 31 Octombrie 2024
Eu locuiesc la curte,sunt proprietar si pe casa si pe teren.Platesc impozit pentru ca asa este legea.Platesc impozit inclusiv pe terenurile extravilane.Platim impozit pentru orice,chiar daca suntem proprietari.
Esti proprietar pe apartament, esti coproprietar pe spatiile comune din bloc (lift, pod, casa scarii, uscatoare etc.) si ai o cota parte (proportionala cu apartamentul) din dreptul de folosinta asupra terenului de sub bloc.
La Primarie platiti pentru cota parte din dreptul de folosinta. Statul v-a lasat sa ii folositi terenul si sa aveti un apartament construit pe el.
Asta inseamna.
Mulțumesc.

raluk0207 a scris:

Esti proprietar pe apartament, esti coproprietar pe spatiile comune din bloc (lift, pod, casa scarii, uscatoare etc.) si ai o cota parte (proportionala cu apartamentul) din dreptul de folosinta asupra terenului de sub bloc.
La Primarie platiti pentru cota parte din dreptul de folosinta. Statul v-a lasat sa ii folositi terenul si sa aveti un apartament construit pe el.
Asta inseamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren bloc dupa cumparare apartament de la dezvoltator? Cristianc1 Cristianc1 Am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. Acum, dezvoltatorul spune ca pentru a bransa gazele si alte utilitati are nevoie de o procura (mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este ... Ciprian Cruceru Ciprian Cruceru Buna ziua , Sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este vorba de un bloc cu 2 scari a si b . Bloc are 2 etaje plus etaj 3 retras , apartamentele ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent !!! - probleme într-un bloc modificat parțial în hotel Heastsinck Heastsinck Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje cu 2 scari . Scara 1 cu 26 de apartamente si scara 2 in oglinda cu 10 apartamente situate la etajul 5, 6 si 7 ... (vezi toată discuția)