avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apar incorect in baza de date a ANAF - Am fost decazut ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apar incorect in baza de date a ANAF - Am fost decazut din clasa de risc A

Am nevoie de ajutor, va rog.

In iunie a avut loc o schimbare a entității legale pentru care lucrez. Mentionez ca am acelasi contract individual de munca din octombrie 2022. Entitatea legală noua a preluat, prin transfer, contractul meu individual de munca din 2022, asta apare si in extractele revisal.

Problema a aparut in vara, când m-am dus sa accesez o refinanțare la BRD deoarece aveam nevoie de avans pentru o locuință. Am ramas socat sa aud de la angajata sucursalei ca contractul meu de munca apare la ANAF ca fiind "terminat". (eu venind de la muncă in ziua respectivă)
Mentionez ca inca mai am o poza cu extractul ANAF pe care scrie incorect "contract de munca terminat"

Angajata mi-a zis ca am fost dat afară de la locul de muncă, ca apar ca fiind fara contract. Mi-am sunat sefa, am vorbit cu HR, cu reprezentanta de la departamentul legal... Am facut rost de extract revisal in care apare TRANSFER, deci contractul meu de munca nu a fost terminat.

Mentionez ca firma se numeste la fel, numai CUI-ul a fost schimbat.

I-am explicat angajatei brd exact ce s-a întâmplat, ca doar entitatea legala a firmei mele a fost schimbata ( numele firmei este acelasi si pt vechiul CUI si pt noul CUI)

Mi s-a zis să aștept 3 luni ca se va rectifica automat la ANAF. In septembrie am fost sa fac refinantare, deoarece nu am reușit in iunie, și mi s-a zis ca figurez ca proaspat angajat - lucru total neadevărat, am acelasi loc de munca din 2022 si acelasi contract de munca.

Mi s-a zis ca trebuie sa aștept, deoarece am fost decazut din client clasa de risc A.

Precizez, din nou, ca in iunie angajata brd mi-a aratat ca in raportul ANAF apare "contract de muncă terminat" - ceea ce este incorect.

Am contactat ANAF in legatura cu problema, prin ticket și telefon, dar oamenii nu au înțeles problema mea și dadeau vina pe angajator. Simțeam ca vorbesc cu pereții.

Acum, in octombrie, am incercat să obțin refinantare cu o promoție de 5,9% dobanda, dar nu o pot accesa deoarece nu sunt considerat client clasa A din cauza faptului ca apar incorect într-o baza de date ANAF. Mi s-a oferit o dobanda de 12%....

Mentionez ca nu am avut niciodată întârzieri de plată, iar salariul meu este virat la BRD din 2018 in fiecare lună (nu am avut șomaj sau întreruperi, doar o schimbare de job in 2022)

Intrebarea mea este, cum pot acționa ANAF in judecată pentru aceasta greșeală?

Mă simt păgubit deoarece voi fi nevoit sa accept o dobândă mai mare și pentru ca mi-a fost afectată oportunitatea de a cumpara apartament, din cauza acestei probleme.

Alte discuții în legătură

Angajat fara voie alex123xq alex123xq Povestea, cat se poate pe scurt, esta asa In octombrie 2014 am negociat cu o firma un job, batusem palma, insa n momentul in care chiar trebuia sa incep ... (vezi toată discuția)
Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa incheie contract de munca ani40 ani40 Ma numesc Ionita Anisoara,am fost angajata din anul 2007 la un magazin de la mine din comuna unde am dat carnetul de munca,spunandu-mi k voi fii angajata cu ... (vezi toată discuția)