avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara voie

Povestea, cat se poate pe scurt, esta asa
In octombrie 2014 am negociat cu o firma un job, batusem palma, insa n momentul in care chiar trebuia sa incep munca au intervenit chestiuni personale, am renuntat! Peste doi ani, 2016, drumurile s-au intersectat cu acelasi angajator, am revenit la chestiunea jobului, de data asta am incheiat si perfectat actele si am inceput munca! Pana aici toate si frumoase!
Problema a fost cand m-am dus la banca pentru un credit, am semnat interogarea ANAF, iar raspsunsul bancii a fost ca sunt angajat la aceasta firma din 2014, dar eu am inceput sa cotizez la stat abia din 2016! Am ramas prost! La mine e simplu!
M-am dus la firma, am explicat situatia, contabiliul mi-a zis ca, intr-adevar, in 2014 mi s-a deschis o fisa in revisal, figurez ca activ cu contract de munca cu 2014, dar ca asta nu ar trebui sa fie o problema, caci el -chit ca admite ca a gresit - desi mi-a facut delcaratia 112 in fiecare luna, toate cifrele au fost zero, declaratiie nefiind pe cnp ul meu!
Si ca nu isi explica cu vede banca ca eu sunt angajat din 2012, ptr ca banca se uita doar la ANAF, nu in Revisal!
Acum, in situatia asta nu stiu ce sa maI inteleg, si nu stiu cum sa ies din impas!
Intrebarile mele ptr domniile voastre sunt mai multe: Minte contabilul cand spune ca nu a depus decl 112 pe cnp ul meu, am vazut cateva, nu pe toate, dar cele vazute nu au cnp ul meu! Banca verifica doar ANAF nu si Revisal? Cum se poate sa vada ca s angajat din 2012? Si, in fine, care este solutia ca sa ies din aceasta situatie, adica sa fiu angajat din exact data in care muncesc, din 2016, nu din 2014, si sa anulez cei doi ani de figuratie aiurea in bazele de date!
Va multutumesc anticipat ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 3 Noiembrie 2018
Banca are acces la mai multe baze de date, printre care si ANAF, dar si Revisal. In felul acesta a depistat existenta unui CIM activ din Revisal. Teoretic nu are cum sa va afecteze acest lucru. O parte din vina va apartine. Un contract de munca se transmite in Revisal cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii. Asa se face ca firma a transmis CIM in Revisal, iar dvs, la data inceperii activitatii din CIM nu v-ati mai prezentat la munca. In mod normal trebuia sa solicitati incetarea activitatii, lucru care banuiesc ca nu s-a intamplat. Neexistand cererea dvs. angajatorul nu v-a putut inceta activitatea. Pentru a nu intra in ilegalitate angajatorul v-a prins in declaratia 112 cu zero venituri pe toata aceasta perioada. Solutia ar fi ca angajatorul sa faca o corectie in Revisal si sa stearga acel CIM din 2014. Termenul fiind cam mare ( trei ani ) exista riscul ca angajatorul sa plateasca o amenda, daca descopera ITM . Va sfatuiesc ca pe viitor, cand mai sunteti intr-o asemenea situatie, sa solicitati incetarea CIM.
LIVIU NISTEA a scris:

Banca are acces la mai multe baze de date, printre care si ANAF, dar si Revisal. In felul acesta a depistat existenta unui CIM activ din Revisal. ....


Nicio banca din tara nu are acces la baza de date REVISAL.
inseamna ca exista acolo, in declaratia 112 o mentiune in legatura cu data angajarii din 20012! Nu
Teoretic maestrul @ freelis are dreptate. Dar practica ne omoara. In urma cu trei ani, pana sa ies la pensie, am vrut sa iau un credit de la banca. Am incercat la sase banci si toate sase mi-au furnizat aceleasi date despre toate contractele de munca pe care le aveam la acea data, cu durata fiecaruia ( 2, 4, sau 8 ore ) precum si salariul si functia pe care o ocupam, data angajarii la fiecare loc de munca. Asa am aflat ca, desi demisionasem de mai bine de doi ani, aveam, inca, un contract activ, care mi s-a inchis la data pensionarii, cand mi-au dat adeverinta de vechime. Eu am tras concluzia ca acele date puteau fi numai din baza de date Revisal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
LIVIU NISTEA, utilizator
Reiterez ideea : Nicio banca din tara nu are acces la baza de date REVISAL.

Prin urmare, nici teoretic si nici practic nu poate exista aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Ajutatima cu un raspuns va rog Galdean Galdean Buna seara am si eu o Întâmplare ne plăcută În urma cu 4 luni m-am angajat la o firma de curier În data de 28 06 2018 am semnat contractul pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Greșeala sau rea intenție Gabriela Stan Gabriela Stan Angajare cim 8 ore-2011, suspendare cim creștere copil-2014, început activitate 1 lună decembrie 2015-ianuarie 2016( modificat cim 4 ore). Extras revisal ... (vezi toată discuția)
Rectificarea datelor din revisal silvercanine silvercanine Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate? Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul ... (vezi toată discuția)