Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot acest timp, eu nu am fost in Romania (unde a decedat). El era recasatorit (sotia nu e mama mea). Eu nu am primit nicio instiintare de deschidere a succesiunii. Nu pot lua legatura cu sotia. Cum pot sa stiu daca s-a facut succesiunea? Daca tata nu a lasat un testament si succesiunea s-a facut, mai pot avea vreun drept la mostenire? Multumesc.
Încercați să vă adresați unui notar din localitatea în care a locuit tatăl dvs., pentru a vedea dacă s-a făcut succesiunea. Dacă răspunsul este pozitiv, trebuie identificat motivul pentru care nu ați fost încunoștințată. Descendenții culeg 3/4 din moștenire.
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Procedura succesorala notariala este o procedura necontencioasa. Adică se bazează strict pe acordul moștenitorilor și se deschide la cerere.
De la sine, asa, nu va cheamă niciun notar.
Dacă soția tatălui nu a inițiat niciun demers, degeaba așteptați sa fiți chemat.
Dacă succesiunea s-a dezbătut sau nu, aflați de la Camera Notarilor Publici, de care aparține județul unde tatălui dvs a avut ultimul domiciliu. Nu de la un notar.
Odată ce un notar efectuează aceasta interogare și succesiunea nu s-a mai dezbătut, prin răspunsul primit, dosarul succesoral se va înregistra automat pe rolul biroului său.
Și nu prea se înregistrează nimeni cu cauze succesorale, pe care nu e sigur ca le va finaliza.
În cazul.in care a fost emis Certificat de Moștenitor,, soția tatălui dvs declarând la notar cca tatăl dvs nu s avut copii,a adus și martori care au susținut acest lucru atunci puteți anula CM emis în instanta.Contactati un av pt demersuri,o consultație, timpul curge în defavoarea dvs.
Mulțumesc pentru răspuns.
Înțeleg că dacă eu merg la Camera Notarilor Publici să mă interesez dacă succesiunea a fost dezbătută și răspunsul e că nu a fost, prin simplul fapt de a mă fi interesat, am deschis succesiunea.
Voi suna la Camera Notarială să mă interesez.
Încă o dată, mulțumiri pentru răspunsul util.
Taxa succesiune
victor1971
Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate ... (vezi toată discuția)