avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am ...

Bună ziua,
Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am fost la un notar și ne.a spus ca exista un dosar de succesiune pe numele bunici la alt notar.Ne.am interesat de dosar la notarul respectiv,dosarul nu este soluționat, deci nu este pus pe rol.
Ce trebuie sa facem pentru a transfera dosarul la notarul cu care noi vrem sa lucram în cazul în care notarul care are dosarul nu vrea sa.l transfere?
Menționez ca dosarul nu este soluționat, nu este pus pe rol!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:29, 2 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă este înregistrat acolo, înseamnă că este pus pe rol.
Trebuie sa solicitați transferul dosarului succesoral, de la notarul unde este înregistrat.
Bună ziua,
Bunicul (decedat in prezent)a vrut sa facă succesiune după bunica in anul 2006.Au depus niște acte la notar,după care nu s.au înțeles între moștenitori și s.a mers în instanță la judecătorie.
Notarul respectiv a depus dosarul fără sa se rezolve nimic,pentru ca Bunicul nu a mai mers la El,a mers în instanță și averea s.a soluționat în Instanță
Menționez ca dosarul nu are nici un certificat de moștenitori,este depus la camera notarilor dar fără rezolvate! Nu are rol...

raluk0207 a scris:

Dacă este înregistrat acolo, înseamnă că este pus pe rol.
Trebuie sa solicitați transferul dosarului succesoral, de la notarul unde este înregistrat.

Nu contează soluția. Ca a fost finalizat, suspendat, amânat etc.
Cauza succesorala este înregistrată pe rolul biroului notarial respectiv. Și asa va rămâne pana ce dosarul e transferat la alt notar.
Odată înregistrat, nu se șterge din evidente. Nici a biroului notarial, nici a Camerei Notarilor Publici.
Mulțumesc ,
Dar dacă notarul respectiv refuza predarea dosarului la notarul cu care noi lucram.
Ce este de făcut mai departe?

raluk0207 a scris:

Nu contează soluția. Ca a fost finalizat, suspendat, amânat etc.
Cauza succesorala este înregistrată pe rolul biroului notarial respectiv. Și asa va rămâne pana ce dosarul e transferat la alt notar.
Odată înregistrat, nu se șterge din evidente. Nici a biroului notarial, nici a Camerei Notarilor Publici.

Dezbateti succesiunea acolo.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune SOFRAN SOFRAN Buna ziua, In noiembrie 2016, a decedat tatal meu, ca si mostenitori este mama mea, fratele meu si eu. In luna ianuarie 2017respectiv in data de 12.01.2017 ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Succesiune...cum trebuie procedat stefan_gheorghe stefan_gheorghe Tatal meu a murit in anul 1972, de atunci nu s-a facut succesiunea. Mama impreuna cu mine si sora mea, vrem sa facem succesiunea pe 1000 mp + casa 3 camere. ... (vezi toată discuția)