avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot ...

Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot acest timp, eu nu am fost in Romania (unde a decedat). El era recasatorit (sotia nu e mama mea). Eu nu am primit nicio instiintare de deschidere a succesiunii. Nu pot lua legatura cu sotia. Cum pot sa stiu daca s-a facut succesiunea? Daca tata nu a lasat un testament si succesiunea s-a facut, mai pot avea vreun drept la mostenire? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:00, 4 Noiembrie 2024
Liana Lovinescu a scris:

Mulțumesc pentru răspuns.
Înțeleg că dacă eu merg la Camera Notarilor Publici să mă interesez dacă succesiunea a fost dezbătută și răspunsul e că nu a fost, prin simplul fapt de a mă fi interesat, am deschis succesiunea.
Voi suna la Camera Notarială să mă interesez.
Încă o dată, mulțumiri pentru răspunsul util.

Nu. V-ati interesat, ați aflat și atât.
Procedura succesorală se deschide prin cerere scrisa, la notar sau la instanță.
Dvs faceți cererea de deschidere a procedurii succesorale la biroul notarial, notarul procedează la verificarea dacă procedura succesorala a mai fost deschisa în alta parte și dacă răspunsul primit de la Camera Notarilor este ca "nu", se eliberează un certificat, iar cauza succesorale se va înregistra automat pe rolul biroului notarial respectiv (urmând ca dvs sa dezbateti moștenirea acolo).

Dacă procedura succesorala a fost deschisa în alta parte, Camera Notarilor eliberează o adeverința care atesta că procedura succesorala a fost deschisa la biroul notarial X.
Notarul care primește aceasta adeverința vă va îndruma către biroul notarial unde s-a deschis
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu vorbeam de acceptare, nu de deschiderea succesiunii. O succesiune se deschide prin insasi moartea celui care o lasa. Procedura succesorala e altceva, o deschide un mostenitor, cum vi s-a spus deja mai sus.
Va interesati, insa nu prin telefon, faceti demersuri personal sau prin mandatar. Daca nu ati facut insa nimic privcitor la succesiune, platit impozite, administaat bunuri, nu vad sa fi acceptat succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Bună ziua, noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.am ... IonCatalin12 IonCatalin12 Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am fost la un notar și ne.a spus ca exista un dosar de succesiune pe numele bunici la alt ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune victor1971 victor1971 Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate ... (vezi toată discuția)